Kung Fu Panda 3 kritika

0 296

A héten végre megérkezik a Kung Fu Panda 3. része a mozikba. A film korhatár nélküli, így egy olyan gyerekeknek szóló mesét kapunk, amiről igazából a szülő sem szalad ki, és együtt nevet a kicsikkel 95 percen keresztül.

Kung-Fu-Panda-3-2

A történet szinte pontosan ugyanott folytatódik, ahol az 5 éve megjelent 2. rész abbamaradt. Tovább követhetjük a szerethető, pocakos, harcos panda (Po) kicsit sem szokványos mindennapjait.

A történet a szellemvilágban kezdődik, ahol Oogway mester Kai-al küzd meg, aki sok idő alatt elsajátította azt a képességet, hogyan lehet elvenni mástól a chi-t (életenergiát). Kainak sikerül legyőznie a mestert, ezáltal visszakerül a halandó világba, és sorra megküzd Oogway tanítványaival – végső célja, hogy megküzdjön a Sárkányharcossal (Po-val), azt azonban nem tudja, hogy ő mekkora energiával rendelkezik.

Kung-Fu-Panda-3-3

Eközben Shifu mester visszavonul, és Po-ra bízza az Ötök továbbképzését. Po kudarcot vall, Shifu pedig arra bíztatja, hogy előbb önmagát kell megtalálnia.

Po ebben a részben találkozik biológiai apjával. Nagyon megörülnek egymásnak, bár Mr. Ping nagyon féltékeny. A biológia apa elvezeti Po-t a pandák világába, és megtanítja neki, hogyan legyen panda, és azt mondja neki, hogy segít rájönnie Po-nak, hogyan tudja a chi-t használni, ami feltétlenül szükséges lesz ahhoz, hogy legyőzhesse Kai-t.

A mese végén kiderül, hogy Po-nak sikerül e kitanulni a chi használatát az apjától, illetve, hogy végül Kai-al való megküzdés hogyan sikerül.

A harmadik rész is pörgős, élvezhető másfél órára sikeredett, ami kellemesen szórakoztató és vicces a felnőttek számára is.