Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Lengyel krimisorozattal nyitja 2015-öt az AXN

0

Az AXN egy ízig-vérig európai sorozattal teszi különlegessé a 2015-ös évkezdést. A Lengyelországban nagy sikerrel vetített Gyilkosság a parton (Zbrodnia) című három részes, saját gyártású minisorozat premierjét 2015 januárjában láthatják a magyar nézők.

Viveca Sten ?Sandhamni gyilkosságok? című krimisorozata többször is a bestseller listák élére került, így nem véletlen, hogy a filmkészítők képzeletét is megragadta. A könyvsorozat alapján készült Gyilkosság a parton Lengyelország legszebb partvidékén, a Hel-félszigeten játszódik. A sorozatot helyi színészek és stáb közreműködésével 2014 nyarán forgatták az AXN CE megbízásából.

A történet szerint a nyári turistaszezon elején az egyik fürdőző felfedez egy hullát az öbölben, a rejtélyes haláleset pedig fenekestül felforgatja a kisváros életét. A rendőrség Tomek Nowinski nyomozó vezetésével alig kezdi meg a nyomozást, a bűnügy újabb szörnyű fordulatot vesz. A nyomozás során Tomeknek saját múltjának démonjaival is szembe kell néznie, miközben egyre közelebb kerül Agneszkához, aki a félszigeten tölti a nyarat férjével és gyermekeivel. Agneszka szabadidejében megpróbál segíteni a nyomozásban, melyek során több évtizedes családi titkokra is fény derül.

Műsoron: A minisorozat három részét egész estés filmként vetíti az AXN csatorna 2015. január 4-én 18:25-től.

Share This