Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Lesz Insidious 5?

Leigh Whannell nyilatkozott.

0

Leigh Whannellnek, az Insidious-franchise egyik atyjának volt pár mondata a szériáról és annak jövőjéről.

Nem az Insidious: Az utolsó kulcs lesz az egyetlen Leigh Whannell által fémjelzett film idén, hiszen június elsején mutatkozik be a tengerentúlon az Upgrade című, általa rendezett akciófilm. A Bloody Disgusting a film érkezése alkalmából interjút készített Whannellel, aki a beszélgetés során kitért az Insidious-franchise-ra is, ami kapcsán azt mondta, hogy még nem kezdte el írni az Insidious ötödik részét, de lehet, hogy egyáltalán nem is fog nekilátni.

“Biztos vagyok benne, hogy miután kijön a filmem, Jason Blum felhív, és azt mondja, oké, jöhet az Insidious 5 “- mondta Whannell. “Őszintén szólva nem biztos, hogy részt fogok venni benne. Imádom ezt a franchise-t és a filmeket, remek tapasztalatot adtak, de nem tudom, mit tudnék még beleadni. Talán egy friss látásmód lenne a legjobb ennek a szériának, ha folytatni szeretnék.”

Az Insidious harmadik és negyedik része az első két epizód előtt játszódott, és a széria központi karakterének tartott, tragikus sorsú Elise Rainier (Lil Shaye) múltját mutatták be. A negyedik epizód vége visszavitte a sorozatot a kezdőpontba, azaz a Lambert család segélyhívásához, úgyhogy a következő Insidiousnak talán előre kéne mennie az időben. Ezen a véleménye van Whannell is.

“Azt hiszem, nem lehet több mozit csinálni a múlt eseményeiről. Az Insidious-mozik most már egy zárt hurokban mozognak, úgyhogy ha folytatni akarják a franchise-t, a jövőben lenne értelmes felvenniük a fonalat.”

Ezzel csak az a baj, hogy új főszereplőre lenne szükségük, hiszen Elise meghalt az első rész végén. Valljuk be, nehéz lenne őt pótolni.

Whannell azt is megemlítette, hogy egy újabb eredeti horror forgatókönyvén dolgozik, és reméli, be tudja fejezni, miután az Upgrade megjelenik.

“Egy pszichológiai horroron dolgozok. Ha sikerül minőségi szkriptet írni, meg is fogom rendezni.”

Whannellnek tehát elege van a folytatásdömpingből és inkább új utakon indul el. Lehetséges, hogy a Blumhouse-nak sem kéne már piszkálnia az Insidioust, inkább több újszerű produkciót kéne tető alá hoznia. Olyanokat, mint amilyen például a Tűnj el! volt. Ti mit gondoltok, szükség van még egy Insidious-filmre?

[media-credit id=122 align=”aligncenter” width=”673″]

[/media-credit]

Share This