Halálos fegyver sorozat – Akcióval dúsított érzelmi hullámvasút

1 588

Nagyon úgy néz ki, hogy megvan az új bromantikus kedvenc, méghozzá nem várt helyről, hiszen a Halálos fegyver sorozatot elöljáróban simán elkönyveltem „egy neves franchise-on felkapaszkodni kívánó, de egyébként kreativitás nélküli” sorozatnak.

lethal-weapon-damon-wayans-clayne-crawford

Ehhez képest meglepően remek volt a pilot. Na nem az egybites, ezeregyedszerre is ugyanazokat a csavarokat alkalmazó bűnügy miatt, hanem a kiválóan működő Damon Wayans – Clayne Crawford páros miatt. Előbbi alakítja Murtaugh-t, aki ugye nem igazán szeretne már izgalmas rendőréveket, szívesen elüldögélne az irodában, vagy otthon a családi karosszékben. Utóbbi pedig a filmben Mel Gibson által alakított Riggset, aki egy családi tragédia után már nem is igazán akar belekapaszkodni az életbe, sőt kifejezetten halálvágya van, emiatt pedig a legvakmerőbb rendőrök egyike.

Na ebből a párosból, ahogy azt kell semmi jó nem sül ki, de minimum semmi olyan, amiben egyetérthetnének. Matt Miller már a Foreverben is kiválóan megmutatta, hogy képes két férfi kapcsolatát remek kémiával ábrázolni (bár ott inkább egy oda-vissza apa-fiú kapcsolatot kellett színre vinnie) és a Halálos fegyver sorozatváltozatában is remekül adagolja az érzelmeket, amihez ezúttal akció is párosul.

A filmmel való összehasonlítgatás teljességgel felesleges (bár utalgatások persze vannak), hiszen Wayans és Crawford is képes volt – legalábbis a pilotban – elfeledtetni velem, hogy ezeket a karakterek én ismerem (ezt nem érte el ugye a Macgyver sorozat), főleg utóbbi sziporkázott a szerepében.

A folytatásra természetesen befizetek, mert nagy a bizalmam abban, hogy Matt Miller ebből egy nagyon szerethető sorozatot fog összerakni.