Live by Night – Ben Affleck megint Oscarra tör


A mostanság Batmanként tetszelgő Ben Affleck ismét saját rendezéssel jelentkezik, a film ráadásul Dennis Lehane azonos című regényének adaptációja, akárcsak Affleck első rendezése, a Hideg nyomon, ami nem kicsit volt remek film.

A filmről egyelőre annyit tudni, hogy több szempontból is Affleck gyökereihez tér vissza – a főszereplő Joe Coughlin például Bostonból származik, akárcsak ő maga és akárcsak eddigi rendezéseinek (mínusz Argo-akció) korábbi hősei.

A film az alkoholtilalom ideje alatt játszódik, amikor a szeszcsempészet az Amerika egyik legjobban jövedelmező tevékenysége volt. A gyors pénz és az ezzel együttjáró hatalom ígérete a a Bostoni rendőrőrs kapitányágának fiát, az ambíciózus Joe Coughlin-t is elcsábítja. Azonban még a bűnözők világában is léteznek szabályok, Joe pedig ezek közül is a legszigorúbbat szegi meg: meglop egy nagyhatalmú gengszterfőnököt. Az incidens hamarosan tragédiába torkollik, Joe pedig a bosszú ösvényére lép – otthagyja Bostont és elkezd felfelé menetelni tampai alvilág ranglétráján…

A film eredetileg csak jövő októberben került volna a mozikba, a Warner Bros. azonban előre hozta, így már 2017. január 13-tól vetíteni kezdik az amerikai mozik – írja a Filmtrailer.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close