Louis De Funes alkotások eredeti nyelven a Paramount Channel műsorán

0 318

A francia alkotások kedvelői számára remek programmal készül az őszi hétvégéken a Paramount Channel. A filmcsatorna ugyanis eredeti nyelven, magyar felirattal tűzi műsorára Louis De Funes legjobb alkotásait, amelyek különleges filmes élménnyel és legendás színészi alakítással varázsolják el a közönséget. A Fennakadva a fán című műben Louis de Funes mellett fia és Charlie Chaplin lánya is megcsillogtatja tehetségét majd!

a-nagy-vakacio2

Louis De Funes francia komikus élete során több mint 130 filmet forgatott, és legendás mimikájával, gesztusaival majdnem 40 évig nevettette meg a nézőközönséget. Ebből a repertoárból válogatott ki a Paramount Channel néhány alkotást, amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal tűz műsorára az ősz folyamán vasárnaponként. Érkezik a filmcsatorna műsorán többek között az Egy kis kiruccanás, A nagy vakáció és a Fennakadva a fán című alkotás is, de novemberben további Louis De Funes filmeket is láthatnak majd a nézők. A bárzongoristából lett legendás színészt anyanyelvén hallani nem csak a francia kultúra szerelmesei számára lesz különleges élmény, hanem a filmek rajongói számára is.

Az 1966-os Egy kis kiruccanás című film a francia mozik legnagyobb kasszasikere volt egészen a ’90-es évek végéig. A Paramount Channel műsorán október 16-án képernyőre kerülő film a II. világháború idejében játszódik, amikor Louis de Funes egy festő bőrébe bújva igyekszik kimenekíteni a megszállás alatt álló Párizsból három brit katonát, akik nehézbombázóját a német légelhárítás lelőtte.

Charles Bosquier szigorú elvű iskolaigazgató szerepét egyenesen Louis de Funes számára írták A nagy vakáció című filmben. Charles és felesége kemény kézzel vezetik a helyi gimnáziumot, ám az iskolában bukdácsoló gyermeküket nem tudják tanulásra bírni, így külföldre küldik nyelvet tanulni. A kamasz fiú azonban egy barátját küldi el az útra maga helyett, míg ő egy szajnai kajaktúrára megy. A turpisságra persze hamarosan fény derül, a szülők üldözőbe veszik a kamasz csapatot és mindent elkövetnek, hogy botránymentesen hozzák haza gyermeküket.

Főként a három főszereplő miatt érdekes Fennakadva a fán című 1971-es filmet október utolsó vasárnapján lesz műsoron. Louis de Funes fiával, Oliver de Funes-szel és Charlie Chaplin lányával, Geraldine-nel kiegészülve zuhan szakadékba egy autóval. Szerencsére azonban egy fa tetején kötnek ki, így várja a három ismeretlen útitárs a felmentő sereget.

Louis De Funes filmek eredeti nyelven magyar felirattal vasárnaponként, a Paramount Channel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján:

Október 16. 15.20 – La Grande Vadrouille (Egy kis kiruccanás)
Október 23. 15.50 – Les Grandes Vacances (A nagy vakáció)
Október 30. 14.45 – Sur Un Arbre Perche (Fennakadva a fán)
November 6. 13.20 – L’Aile Ou La Cuisse (Szárnyát vagy combját?)
November 13. 16.00 – La Zizanie (Marakodók)
November 20. 15.45 – Soupe Aux Choux (Káposztaleves)