Luke Skywalker megölte a saját tanítványait?

0 293

A Star Wars: Az ébredő Erő-t követő teóriák közül most egy újabb bukkant elő, amely ezúttal nem a szereplők eredetével foglalkozik, hanem egy kulcsszereplő eltűnésével.

Luke Skywalker

Az Ébredő Erőből megtudtuk és a film utolsó jelenetében láthattuk, hogy Luke Skywalker önkéntes száműzetésben él. Az eddigi feltételezések azért, mert az ő tanításainak idején vált gonosszá Kylo Ren, azonban úgy tűnik, hogy a világtól való menekülésének sokkal mélyebb okai vannak.

Egy új feltételezés szerint ugyanis nem – csak – a Kylo Ren miatti csalódottsága miatt állt félre, hanem ennél sokkal nagyobb bűnt követett el: lemészárolta a tanítványait, hogy azok Kylo Renhez hasonlóan ne álljanak át a sötét oldalra.

A dolognak lehet értelme, hiszen mi korábban is írtuk már úgy sejtjük, hogy gyermekkorában Rey is Luke tanítványa volt (csak annyira kicsi volt, hogy ő maga sem emlékszik erre), de az ő életét megkímélte (eldugta egy bolygón Kylo Ren elől), hiszen a saját vére. Ez egyébként arra is magyarázatot adna, miért hökken meg Kylo Ren, amikor először hall a “lányról”.