Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

M5 néven közszolgálati sportcsatorna indulhat

Jövő ősztől sportcsatornát indítana az MTVA, méghozzá M5 néven – írja saját, meg nem erősített információira hivatkozva a Blikk.

0

Jövő ősztől sportcsatornát indítana az MTVA, méghozzá M5 néven – írja saját, meg nem erősített információira hivatkozva a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az adó üzemeltetésért felelős céget a jövő hónapban bejegyzik, az indulás pedig 2015 októberében várható. A stábot zömében a jelenlegi állományra alapoznák.

A Blikk beszámolója szerint hamarosan új, erős szereplővel bővülhet Magyarországon a sportcsatornák piaca. A lap meg nem erősített információira hivatkozva azt írja, hogy az MTVA jövő októberre saját tematikus csatorna beindítását tervezi, méghozzá M5 néven.

A cikk szerint a projekt beindításával azt a Riskó Gézát bízták meg, aki nemrég távozott az MTVA sportfőszerkesztői pozíciójából, a munkatársak zöme a jelenlegi állomány tagjai közül kerülne ki, a csatorna üzemeltetésért felelős céget pedig már a jövő hónapban bejegyzik.

Amennyiben az adó valóban beindul, a műsorban a magyar válogatott összecsapásai és a nemzetközi kupameccsek mellett az NB I-ben és az NB II-ben rendezett találkozókat is találhatnánk. (Az élvonal jogai részben a Sport TV-nél vannak.)

Az MTVA szűkszavú közleményében azt írta, hogy “a közmédiában induló sporttévé koncepció egyelőre nem aktuális”.

Share This