Magyarországon forgatja a Vörös veréb-filmet Jennifer Lawrence

0 2 902

Jennifer Lawrence 2017-ben Magyarországon forgat majd egy napjainkban játszódó kémfilmet. A Red Sparrow című filmben orosz titkosügynökként a CIA ügynökét játszó Joel Edgertonból kell kiszednie egy magas rangú tégla nevét, és ehhez a sokak szerint szexi kisugárzását fogja fegyverként használni állítólag.

Több, a produkcióhoz közel álló forrástól tudta meg az Origo, hogy az Oscar-díjas Jennifer Lawrence a jövő év elején Magyarországon forgatja majd a Red Sparrow (Vörös veréb) című kémfilmet. A világsikerű Az éhezők viadala-sorozat sztárja ezúttal egy orosz ügynököt játszik el, aki balett-táncosból vált Vlagyimir Putyin titkosszolgálatának egyik legjobb kémjévé. Dominika Egorovát a csábítás művészetére képezték ki, akinek egy fiatal és ambiciózus CIA-tisztet kell most az ujja köré csavarnia.

A Red Sparrow Jason Matthews 2013-ban kiadott, azonos című bestsellerén alapul. Matthews harminchárom éven át dolgozott a CIA kötelékében, számos külföldi állomás vezetője volt, kelet-európai, közel-keleti és Karib-térségi műveletekben is részt vett, John Le Carréhoz hasonlóan ő is a saját élményeiből kiindulva foghatott neki a kémregénye megírásához. A könyvet a film jövő novemberi premieréhez időzítve fogja kiadni Magyarországon az Agave.

A forgatás pontos idejét még nem lehet tudni, de a 2017. november 10-re bejelentett premierdátumból kiindulva legkésőbb 2017 elején el kell hogy kezdjenek forogni a kamerák, Francis Lawrence vezetésével, aki már Az Éhezők Viadal franchiseon is együtt dolgozott Jenniferrel.