Magyarul püföli egymást Amerika Kapitány és Vasember

0 333

A Sokoviai és New York-i eseményeket követően a tömegek nyomásának engedve az amerikai kormány törvénybe iktatta, hogy minden szuperképességű egyénnek regisztrálnia kell a kormánynál, vagyis felfednie kilétét, és nekik dolgozni.

amerika-kapitany-polgarhaboru

A szuperhősök egy része ezzel egyetértett, más része viszont az egyéni szabadság korlátozásaként fogta fel, és fellázadt ellene.

A regisztrált hősök (a filmben Vasember és csapata) első feladata az lett, hogy kerítsék kézre és zárják börtönbe azokat a hősöket, akik megtagadják a regisztrációt (a filmben Amerika Kapitány és csapata). A hétrészes képregény crossoverhez képest nagy különbség, hogy ebben nem vesznek részt a Fantasztikus Négyes tagjai vagy éppen a Kapitány oldalán harcoló Luke Cage vagy Megtorló. Ráadásul a képregényben a valós személyiségét ekkor egy sajtótájékoztatón bejelentő Pókember majd először tűnik fel a Marvel Filmes Univerzumában, így nem valószínű, hogy Peter Parker nagy bejelentésére most sor kerül. Arra viszont igen, hogy Vasember oldaláról idővel átálljon a Kapitány oldalára. Ami azonban biztosan egyezik az az, hogy Thor és Hulk nem vesz részt a küzdelemben, hiszen Hulk egy idegen bolygón van, még Thor ekkor (már/még) halott. (A Marvel Filmes Univerzumában Hulkról nem tudjuk merre jár, még Thor életben van, de éppen hazataxizott – legalábbis az Ultron korában ezt láthattuk.)

Az Amerika Kapitány: Polgárháború 2016. május 5-én érkezik meg a magyar mozikba.