Már 500 millió felett a ‘Batman Superman ellen’

0 71

Ki győz, ha a világ két leghatalmasabb szuperhőse összecsap? A választ egyre többen tudják, hiszen a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala elképesztő tempóban hódítja meg a világ mozijait. Március 30-án a Warner Bros. büszkén jelentette be, hogy csupán öt nap elég volt a filmnek, hogy túllépje az ötszázmillió dolláros bevételi határt – és természetesen még csak pályája elején jár.

Az Egyesült Államokban már 193 millió dollárért vettek a különösen látványos és izgalmas filmre jegyet, míg a világ más tájain (66 ország több mint 40 ezer mozitermében) 308.6 milliót költöttek rá.

A film már a bemutatót követő első hétvégén számos rekordot megdöntött. A hatalmas sikereket a mozikba juttató Warner Bros. stúdió hosszú működése alatt még sosem keresett ennyit egy film egyetlen hétvégéjén: 4242 észak-amerikai moziból 170 millió dollárt gyűjtött. Sem márciusban, sem húsvétkor nem volt még filmnek ilyen sikeres hétvégéje az USA-ban.

Egyúttal a DC comics is ünnepelhet: nekik sem volt még ilyen elképesztő eredménnyel induló filmjük; az eddig bajnok, A sötét lovag – felemelkedés a második helyre csúszott. Ez a film az idei év legnagyobb sikere is, és a legeredményesebb premier Zack Snyder rendező valamint a két főszereplő, Ben Affleck és Henry Cavill pályáján.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet

Komment
Close