Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Már a CLOVERFIELD 5. is megvan?

Lassan minden Bad Robot filmet árgus szemmel kell figyelnünk.

0

Lassan két éve formálódik a Marielle Heller és Megan Holley forgatókönyve alapján, előbbi rendezésében készülő Kolma, amelyről egy elég vad elmélet látott napvilágot a Redditen.

Persze nem csoda, hogy a Netflix Super Bowlon tett váratlan bejelentése, vagy a szintén a Bad Robot égisze alatt készülő második világháborús Overlord Cloverfield-filmmé tétele után mindenki, mindenhol Cloverfield-filmeket lát. És talán nem is alaptalanul.

A Kol Ma (Minden, amim van) egy 2003-as izraeli tévéfilm, melyhez J.J. Abrams cége az újkori Star Wars üdvöskéje, Daisy Ridley főszereplésével készít egy remake-et.

A sztori szerint egy régészeti ásatás során ásott gödör miatt autóbalesetet szenved egy fiatal pár. A férfi meghal, a nő viszont túléli: megházasodik, gyereke is lesz, majd amikor 75 éves korában meghal, válaszút elé kerül: vagy törlődik a memóriája és fiatalon éled újjá a baleset előtt, vagy marad, ahogy van, és megvárja a férjét a túlvilágon…

A The Cloverfield Paradox vírusmarketingjének részeként készült el a Tagruato nevű fiktív japán vállalat weboldala is, melyen egy izraeli újság 2007. január 30-i cikkéből található egy screenshot, amiben egy néhány hétre lezárt útról írnak. (Ha azt vesszük alapul, hogy a végül The Cloverfield Paradox-szá váló God Particle-ről is úgy leplezték le, hogy Cloverfield-film, hogy a Cloverfield Lane 10. alternatív valóság játékában a nemzetközi űrállomáson elrejtettek egy audiofájlt, akkor ez egyáltalán nem elrugaszkodott feltételezés).

Úgy tűnik, hogy ezúttal egy nehezen olvasható kép a soros (lásd fent), melyen valami olyan eseményről tudósítanak, ami a környéken, a Kalia Beachen történt. Egy megkérdezett archeológus abban reménykedett, hogy csak a turistákat fogja zavarni, de sajnos az ő munkáját is nehezíti, így bízik benne, hogy hamar befejezik, amit csinálnak (az nem derül ki, hogy kik és mit). A cikkben a 90-es számú főút lezárásáról is írnak, valamint arról, hogy a Kalia Beach csupán két órára van három erőműtől.

A Reddit-felhasználó már a film címét is megpróbálta megtippelni. Ő jelenleg a Fields of Cloverre gyanakszik (Lóheremezők), mivel szerinte a Kolma csak munkacímként funkcionál…

Ehhez már csak annyit tennénk hozzá, hogy ha ez igaz, akkor a Cloverfield-univerzumhoz simán hozzá lehetne kapcsolni J.J. Abrams HBO-nak készülő sorozatát, a Demimondét, hiszen a The Cloverfield Paradox simán utat nyitott ez előtt.

Share This