Március 10-től jön A halál kardja a PRO4-re

THE BASTARD EXECUTIONER -- Pictured: Lee Jones as Wilkin Brattle. CR: James Minchin/FX
0 345

A Sons of Anarchy alkotójának új sorozata, A halál kardja (The Bastard Executioner) március 10-én érkezik a PRO4-re. A csatorna országos televíziós premierjében, ami a XIV. században játszódik, a Kemény motorosok Golden Globe díjas Gemmája, Katey Sagal is feltűnik. Aki csütörtökönként A halál kardját választja, az készüljön véres csatákra, az író Kurt Sutter nem finomkodott.

THE BASTARD EXECUTIONER -- Pictured: Lee Jones as Wilkin Brattle. CR: James Minchin/FX
THE BASTARD EXECUTIONER — Pictured: Lee Jones as Wilkin Brattle. CR: James Minchin/FX

Igazán férfias szórakozást ígér a PRO4 legújabb sorozata, A halál kardja. A XIV. századi történet középpontjában egy harcos áll, aki egy napon úgy dönt, leteszi kardját, családot alapít és a nyugodt életet választja. Wilkin Brattle (Lee Jones) azonban nem kerülheti el a végzetét, hiszen az egyre erősödő társadalmi különbségek, a szegény embereket sújtó adók arra sarkallják, hogy társaival ismét fegyvert ragadjon. Wilkint belehajszolják a véres küzdelmekbe és hóhérrá válik.

A halál kardjának női főszereplője az író Kurt Sutter felesége Katey Sagal, aki a Rém rendes család Peggyjeként vált ismertté, de számos további szerepe mellett a sorozatrajongók a férj korábbi sikersorozatában, a Kemény motorosokban is találkozhattak vele. Gemma alakításáért a színésznő egy Golden Globe díjat is bezsebelt. A halál kardjában egy misztikus gyógyítót alakít, Annorát, aki egy percre sem veszti szem elől Wilkin-t.

Hogy miként alakul kettőjük viszonya, és hogyan boldogul Wilkin a hatalmi harcok közepette, az A halál kardjának epizódjaiból kiderül.