Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Marvel’s The Eternals – Megvan az ÖRÖKKÉVALÓK rendezője

A szuperképességekkel rendelkező előemberek is jönnek a Marvel Filmes Univerzumba.

0

Bár a Fekete Párduc fantasztikusan hozott a jegypénztáraknál, azt korántsem lehet mondani, hogy a bevételeivel arányosan jó film lett volna (nagyjából, mint Az apáca, ami a remek bevételei mellett talán a leggyengébb darabja a Démonok között univerzumának), és egyelőre a Marvel Kapitány esetében is eléggé rezeg a léc – persze egy előzetes alapján ne vonunk le következtetéseket.

De, hogy a Marvelnél sem minden stimmel, azt nem csak James Gunn menesztése jelzi, hanem sokkal inkább az Embertelenek, vagyis a Marvel’s Inhumans amellyel addig tilitoliztak, hogy mozifilm és/vagy sorozat legyen, hogy a végén kaptunk egy olyan pocsék sorozatot, hogy az az Űrgammákkal sem nagyon vehetné fel a versenyt, sem történetben, sem látványban.

A Marvel azonban ezt követően sem rettent meg attól, hogy új arcokat mutassanak be mozgóképen, ugyanis elkezdtek dolgozni a The Eternals képregények feldolgozásán, amelynek középpontjában az emberiség előtt a Földön élő “előemberek”, a képességekkel megáldott, szinte elpusztíthatatlan (Thanos is a leszármazottjuk) Örökkévalók állnak.

Az Örökkévalók a földi emberek alfaja, ám különleges képességekkel rendelkeznek, és átlagéletkoruk is magasabb, mint az átlagos földi embereké. Az Örökkévalók népének kialakulása körülbelül egymillió évvel ezelőttre tehető, amikor a földönkívüli Égiek bolygónkra érkeztek, és az akkori embereket genetikai kísérleteknek vetették alá. Alkalmazkodókészségük vizsgálata céljából az idegenek néhány kiválasztott emberi egyed fejlődését felgyorsították, és megadták nekik a képességet, hogy felhasználják a kozmikus energia egy részét, ezen kívül egyéb emberfeletti képességekkel is felruházták őket. Így hozták létre az Égiek az Örökkévalók faját. Az idegenek egyéb kísérletei eredményeképpen a Földön egy másik faj is kialakult, a Deviánsoké. Egyes egyedek génkombinációi oly módon változtatták meg, amely a későbbiekben pozitív mutációkat okozott az emberekben. Az Égiek által beléjük plántált kozmikus energia hatására az Örökkévalók életereje jelentős mértékben megnőtt. Ezen kívül valamennyi Örökkévaló tökéletes ellenőrzést gyakorol szervezetének valamennyi folyamata felett, még akkor is, ha alszik vagy eszméletlen. Így aztán az Örökkévalók az elmúlt néhány ezer évben immúnisak voltak valamennyi betegségre, nem öregszenek, gyakorlatilag sebezhetetlenek, és ha valami oknál fogva mégis megsebesülnek, igen rövid idő alatt képesek meggyógyítani, illetve pótolni a sérült vagy hiányzó testszövetet. Egy földi Örökkévaló mindössze kétféle módon halhat meg. Az egyik, ha olyan mértékben sérül meg, hogy elpusztul teste molekuláinak nagyobbik része. A másik, ha valami megtöri az Örökkévaló teste és lelke felett gyakorolt mentális ellenőrzését. Ha ez a kontroll megszűnik, az Örökkévalót hagyományos módon is el lehet pusztítani.

A Marvel az Örökkévalók történetének mozis feldolgozását Chloe Zhao-ra, a The Rider (A rodeós) című western rendezőjére bízta, vagyis ismét egy olyan rendezőt választott, aki kábé az utolsóként jutott volna eszünkbe egy szuperhősfilm kapcsán.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Chloe Zhao
Share This