Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Máté Gábor és Péterfy Bori a Terápia új évadában

A lélektani nyomozás folytatódik: Mácsai Pál alakításában a pszichológus megrázó folyamatban kutatja páciensei problémáinak magját.

0

A lélektani nyomozás folytatódik: Mácsai Pál alakításában a pszichológus megrázó folyamatban kutatja páciensei problémáinak magját. Sok éve elrejtett, sokszor tudat alatti titkokat kell feltárni a gyógyuláshoz. A második évad forgatása 2013. augusztusában kezdődött és négy hónapig tartott. Az első évadhoz hasonlóan idén is színészóriások, valamint új felfedezettek tűnnek fel a napi sorozatban: az első évadban szereplő Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Für Anikó és Nagy Zsolt mellett az új évadban Mát&eacut! e; Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron szerepelnek.

Tavaly nyáron kezdődött, ősszel pedig már véget is ért a Terápia második évadának forgatása. A magyar HBO nagysikerű saját gyártású sorozatának első évadát 2012-ben láthatták a nézők: a sorozat nagy népszerűségnek örvendett mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében, hiszen témaválasztásában és a szereplőgárdát tekintve is figyelemreméltó alkotásnak bizonyult.

A Terápia második évada hasonlóan az elsőhöz az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja.  A második évad 35 részben mutatja be a Mácsai P&! aacute;l által alakított Dargay András pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Bár több visszatérő szereplője is van a második évadnak, az első évad ismerete mégsem szükséges az új történetekhez.
Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus érkezik András rendelőjébe, hogy kiderítse, mi okozhatja pánikrohamait. Kedden András egy korábbi páciense, a csinos ügyvédnő, Orsolya (Péterfy Bori) problémáira derül fény, aki a múltban elkövetett hibáiért Andrást hibáztatja. Szerdán a fiatal és nagyon tehetséges Kurta Niké &aacut! e;ltal megformált karakter, Virág egy mondvacsinált problémával érkezik Andráshoz; de később kiderül, hogy az építész-hallgatónak sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint az elsőre tűnt. Csütörtökön az első évadból már ismert házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) tér vissza Andráshoz: ezúttal azonban nem a házasságuk megmentése a cél, hanem fiuk, a 12 éves Misi étkezési zavarai és problémás viselkedése miatt kezdenek közös terápiába. Pénteken az első évadhoz hasonlóan András ezúttal is Ágneshez (Csákányi Eszter) megy, hogy megossza vele kétségeit a páciensei &eacu! te;s saját problémáit illetően.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István volt, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produkciós feladataira a Blue Danube-ot kérte fel.

A sorozat idén októberben lesz látható az HBO műsorán.

Share This