A Warner már dolgozik a Mátrix rebootján

0 666

Bár pár héttel ezelőtt maga Keanu Reeves is azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne a Mátrixba, ha a Wachowski tesók (nővérek) is visszatérnek, de úgy tűnik a Warner nem vár tovább és a Wachowskik, na meg Reeves nélkül indítja újra a Mátrixot.

A THR információi szerint az eredeti film producere Joel Silver kereste meg az ötlettel a stúdiót, de majd Zak Penn, az X-Men: Az ellenállás vége, A hihetetlen Hulk és a hamarosan bemutatkozó Ready Player One forgatókönyvírója, illetve a Bosszúállók első részének ötletgazdája körmölheti bőszen az új forgatókönyvet, a főszerepre pedig a Creed, Az erő krónikája és A fantasztikus négyes sztárját Michael B. Jordant nézte ki a stúdió. A színes bőrű színész főszerepbe állítása nem most került elő, hiszen az évtizedes legenda szerint eredetileg Will Smith kapta volna Neo szerepét a Mátrixban, de a forgatókönyv elolvasása után kiröhögte a Wachowskikat.

Michael B Jordan
Michael B. Jordan

Én egy kicsit bízom benne, hogy nem feltétlenül egy rebootot látunk majd, hanem mondjuk egy az első filmhez hasonló folytatást, amelyben egy új kiválasztott történetét láthatjuk – vagy mondjuk Neo tudata töltődik le más testbe.

A THR egyébként azt írja, hogy a film még nagyon korai fázisban van, így az sem lehetetlen, hogy a stúdió végül leállítja a projektet.