Még az időutazás is szerepet kapott az Aranyélet 2. évadában

Sok szempontból ez volt az eddigi leggyengébb rész, de ez a kritika nem a tartalomnak, sokkal inkább a dramaturgiának szól.

0 1 890

Aranyélet 2. évad 3. rész kibeszélő

Az Aranyélet a 2. évadának 3. része már felkerült az HBO Go-ra és mi persze rá is ráraboltunk, szóval itt jegyeznénk fel, hogy aki a tévében követi a sorozatot, az kérem haladjon tovább és egyelőre csak a 2. rész kibeszélőjét olvasgassa.

aranyelet-2x03

Sok szempontból ez volt az eddigi leggyengébb rész, de ez a kritika nem a tartalomnak, sokkal inkább a dramaturgiának szól. Nagyon sok minden történt a mostani epizódban, de ha jól figyeltünk, akkor mindez egy nap alatt játszódott – ezen a ponton pedig több hibát is vétettek a sorozat alkotói, de minimum olyanokat húztak, ami miatt magyarázkodniuk kell.

Oké, tapasztaltunk már olyat, hogy Pesten esik, Budán meg nem, de igen éles volt a kontraszt, hogy amikor Márkot vagy éppen Hollóst mutatták nem esett, még ezzel egy időben Mira pesti kalandjai közben szakadt az eső. Persze ez még a kisebb probléma volt, akár meg is lehet magyarázni.

Nem az időjárás jelentette az epizód nagyobb problémáját, hanem az időrendiség.

aranyelet-2x03-mark-telefonja-ido

Egyrészt amikor Már bemutatja Hollósnak a “Cigi és pia” alkalmazás nagyszerűségét, akkor Márk telefonján látszik, hogy hajnali három óra van. Hollós ezek után hazamegy, de még ekkor pókerpartira várja a haverokat. Szerintem elég kései időpont ehhez, főleg úgy, hogy ha az epizód további eseményeit is figyelembe vesszük. (Hozzáteszem azt sem nagyon értem, hogy Márk miért lopta meg Hollóst, ha két jelenettel később kábé bevallja neki a tettét.)

Valamivel később Márk és Mira kocsmás, szórólap osztogatós jelenetében Márk még ki is mondja, hogy “Este tíz van, kicsit késő van már albérletet keresni”, vagyis ezek alapján közben eltelt egy egész nap, de mind Márk, mind Mira ugyanabban a ruhában van, mint az előtte lévő napon. Erre eddig igen nagy gondossággal ügyeltek a sorozat alkotói, de most valahogy elveszítették az idő- vagy a ruházkodási érzéküket, bár szerintem inkább előbbit.

aranyelet-2x03-mark-es-mira-a-kocsmaban-rockelet

Ezeket leszámítva az epizód igencsak egyben volt. Ismét előjött a “gilisztafarm” projekt, amellyel megmutatták, hogy a fiatal Attila éppen úgy kereste és látta meg mindenben a lehetőségeket, mint most Márk, a kárpótlási jegyek árusítása pedig már a sokadik zseniális magyaros húzása volt (néha mondjuk kicsit bántó, hogy a szánkba rágják és még ki is mondják, hogy a kilencvenes évek van éppen).

Attila karaktere egyre szimpatikusabb, az arca pedig zseniális volt, amikor megtudta, hogy az apja sem ment a szomszédba egy kis könnyű pénzért. Nagyon kíváncsi leszek, hogy azzal, hogy feladja magát milyen szarlavinát fog elindítani. (Mert az biztos, hogy nem kerül sittre, hanem Hollós ellen akarják majd felhasználni, bár hallottuk a vallomásában kihagyta Hollóst és Márkot is – utóbbi persze érthető.)

aranyelet-2x03-oszi-es-mira

Márk megint valami nagyba tenyerelt, de ez sejthető volt azok után, hogy maga mögött hagyva a kapucnis felsőket, elegánsabbra váltott és ezerrel keresi a lehetőségeit. Persze már kezd kissé valószerűtlenül sok lenni mindaz ami vele vagy éppen Mirával történik, de majd meglátjuk mennyire szakadnak egy a (magyar) valóságtól az alkotók.

Janka és Hollós kapcsolata egyelőre több mint érdekes, hiszen Janka teljesen nyíltan felvállalja, hogy nem érzelmi, hanem érdeki alapon kötött ki Hollós mellett, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy felülkerekednek-e az érzelmei, illetve arra is, hogy mennyire akarja, tudja az ujjai köré csavarni Hollóst. Szerintem Janka karakterében simán benne van, hogy Hollós kisemmizése a cél, majd visszabattyog Attilához…

aranyelet-2x03-hollos-es-janka

Persze, ha akkor egyáltalán Hollósnak még lesz valamije, ugyanis most egy kis a Quaestor-botrányra emlékeztető pénzkivonás és üzleti partner lelépés van folyamatban, ami jó eséllyel még csak most kezdődött, hiszen valószínűleg nem ez a néhány államtitkár és képviselő volt az, aki megpróbálja távol tartani magát Hollós köreitől.

Összességében kicsit úgy érzem, hogy az Aranyélet 2. évadának történetszálai és konfliktusai most már teljesen meg lettek alapozva, innentől kezdve pedig már a csavaroknak és az eseményeknek kell következnie…