Még egy előzetes érkezett a Pókember: Hazatérés mozifilmhez

0 643

A Clown címet viselő bohóchorror és a Cop Car című reformkamaradráma után Jon Watts rendező életes lehetőségét kapta a Marveltől, amikor kitudódott, hogy két (pontosabban öt) felemás Sony-Pókember után hazatér a Marvelhez a hálóhányó.

Az új franchise nem csak új rendezőt, de új Pókembert is hozott, hiszen Tobey Maguire és Andrew Garfield után az Amerika Kapitány: Polgárháborúban már ilyen szerepben látott Tom Holland lesz az, aki magára húzhatja a pókgúnyát, de persze nincs szóló Marvel-film anélkül, hogy valamelyik másik Bosszúálló, jelen esetben Vasember (Robert Downey Jr.) fel nem tűnne a filmben.

I smell a trailer. See you all later on @jimmykimmellive. Can't wait! #spidermanhomecoming

A photo posted by ✌️ (@tomholland2013) on

A polkorrektség jegyében Pókember szerelme ezúttal a színes bőrű énekesnő, Zendaya (Zendaya Maree Stoermer Coleman) lesz, még May néni szerepében először látunk olyan “nagymamát”, aki még a MILF-kategóriába is bőven befér, hiszen Marisa Tomei alakítja majd a karaktert.

Az első előzetest már láthattuk, most jött egy nemzetközi előzetes is, amelyben van néhány új jelenet, de összességében elmondható, hogy a Pókember: Hazatérés előzetesei olyan motívumokat hordoznak, amelyeket már a Sam Raimi-féle Pókember-filmekben és a Marc Webb-féle A csodálatos Pókember filmekben is láthattunk.

Balra Tobey Maguire, jobbra Andrew Garfield
Balra Tobey Maguire, jobbra Andrew Garfield

Érdekes, hogy az első teaserben bemutatott POV-nézet az előzetesekből elmaradt, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Peter Parker mennyire aktívan fog vlogolni, ami ugye remek megreformálása lenne a karakternek és a karakter alapvető jellemzőinek.

Az előzetesekben azért az akciójelenetek kicsit köhögnek, a korábbi filmekhez képest a legnagyobb különbséget az jelenti, hogy Pókember ezúttal nem egy sárga iskolabuszt (bár feltűnik persze) és Mary Jane-t tartja teljesen megfeszülve, hanem két hajót, mert hát ő nagyon erős.

Michael Keaton pedig a két szárnyas, Batman és Birdman után ismét klasszikus szárnyas-szerepben lesz, ő alakítja ugyanis Vulture-t Pókember ádáz ellenségét, aki remélhetőleg a színészhez méltó szereplő lesz – nagy kár lenne 2017 júliusában arról beszélni, hogy már megint egy remek színész, akinek elpazarolták a tehetségét.