Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Megérkezett a FÜLLEDT UTCÁK 2. évada

Mától látható az HBO GO-n David Simon tavalyi sorozata, a Fülledt utcák második évada.

0

A George Pelecanos és David Simon által megalkotott, nagy kritikai sikernek örvendő Fülledt utcák elmeséli a pornó felfutását és bemutatja, hogy ez a sok milliárd dolláros üzlet hogyan formálta át az amerikai kultúrát.

A kilencrészes második évad szeptember 10-én indul az HBO GO-n és az HBO-n! Fülledt utcák története az első évad vége után öt évvel folytatódik 1977-ben, és a New York-i Times Square környékének legtúlpörgetettebb és legrobbanékonyabb időszakát mutatja be.

Főhőseink ebben az egyformán dinamikus és elidegenedett kultúrájú városban a pornó aranykorának csúcspontját élik meg éppen, amikor hirtelen valósággá válik a felnőttfilmipar fősodorba kerüléséről szőtt álom, és a pornó kultúrája, amely gátlástalanul árucikké teszi a szexet, egyre több követőre talál az amerikaiak között.

Tombol a diszkó- és punkkorszak, a rendőrségi korrupció pedig csúcsra jár, és New York belvárosának félvilági állapotait a politikai vezetés maximálisan tolerálja. És úgy tűnik, hogy a maffia – a pornográfia kezdeti finanszírozója abban az időszakban, amikor legálissá nyilvánították – fogja bezsebelni az óriási hasznot. Eközben a nyugati parton hasonló, de bizonyos szempontból még profibb pornóipar van felszálló ágban. De egyelőre New York viszi a prímet, a város csurig filmekkel, zenével és művészettel, amelyben megállás nélkül zajlanak a drogoktól fűtött bulik.

„Ez volt az a pillanat, amikor először tűnt úgy, hogy a kemény pornó valóban az amerikai mainstream kultúra és psziché részévé válik” – mondja David Simon. „És ez bizonyos értelemben tényleg megtörtént, ha nem is pont úgy, ahogyan a főszereplők elképzelték”.

 

Share This