Meghalt George Michael

0 642

Ötvenhárom évesen elhunyt George Michael – közölte a BBC az énekes sajtósa által kiadott közleményre hivatkozva.

Elhunyt George Michael énekes-dalszerző, a Wham együttes egykori tagja. Az énekes ötvenhárom évesen, otthonában, békésen hunyt el – szerepel a közleményben, amelyet a BBC idéz.

Last Christmas,vagyis Utolsó karácsony – énekelte George Michael még a Wham!-ben

A mentők vasárnap délután 13 óra 42 perckor szálltak ki az énekes Oxfordshire-i, Goringban lévő házához. A rendőrség szerint gyanús körülmény nem merült fel a halálesettel kapcsolatban.

A Georgios Kyriacos Panayiotou néven, Londonban született énekes karrierje során 100 millió albumot adott el, két Grammy-díjat kapott. A Wham nevű zenekart a 80-as években alapították iskolai barátjával, Andrew Ridgeley-vel, és a korszak sztárzenekarává váltak. Georga Michael ezt követően kezdett szólókarrierbe, amely még mesésebben sikerült.

December elején még arról szólt egy bejelentés, hogy George Michael új albumon dolgozik a Naughty Boy művésznevű dalszerző-producerrel.

A család azt kérte a közleményben, hogy ebben a nehéz és felkavaró időszakban tartsák tiszteletben a magánéletüket, és egyelőre további közlendőjük nincs.

Arról nem szól a közlemény, hogy mi okozta az énekes halálát. Korábban, 2011-ben több koncertjét is elhalasztották, mivel tüdőgyulladással Bécsben kórházba került. Utána azt nyilatkozta, hogy az sem volt biztos, hogy túléli a betegséget, az orvosoknak gégemetszést kellett alkalmazniuk, hogy szabaddá tegyék a légutakat.

Az énekes korábbi menedzsere, Michael Lippman azonban a Daily Mail szerint azt mondta, George Michael az ágyában halt meg, szívelégtelenség következtében.

A brit bulvárlap fotókat is közölt, valószínűleg ezek az utolsó nyilvánosságra került képek az énekesről. A lap szerint a fotók szeptemberben készültek, amikor együtt vacsorázott barátaival Oxfordshire-ben.

Pályatársa, Elton John az Instagramon fejezte ki, hogy letaglózta a hír, hogy elveszítette barátját, a legkedvesebb, legnagylelkűbb művészt.

George Michael hét dallal is (pl. Careless Whisper, Faith) felkerült a brit toplista élére, de volt olyan szakasza életének, amikor más ügyek miatt került be a sajtóba. 2006-2008-ban droghasználat miatt indítottak ellene eljárásokat, 2010-ben pedig azért ítélték két hónap börtönre, mert kocsijával belehajtott egy boltba.

Dalait több mint 200 televíziós műsorban és filmben hallhattuk felcsendülni, színészként pedig az Extras – Futottak még… című Ricky Gervais sorozatban is feltűnt.