Megint politika lett a Golden Globe-ból: Meryl Streep durván beleszállt Trumpba

0 443

Meryl Streep bírálta Trumpot, amiért az gúnyolódott egy mozgássérült újságírón. Trump eleinte csak a vádat tagadta, később durván beszólt a színésznőnek.

Streep azt mondta: volt idén egy olyan teljesítmény, ami ledöbbentette: amikor az USA következő elnöke egy fogyatékkal élő embertársát figurázta ki. “Azzal, hogy ezt az az ember tette aki a világ egyik legnagyobb tiszteletben tartott posztjára ül be hamarosan, legitimizálta az erőszakos viselkedést. Ez mélységesen elszomorít”.

A New York Times gyorsan felhívta a következő elnököt telefonon, aki elmondta nekik: nem látta a gálát és Streep szavait sem hallotta, de “egyáltalán nincs meglepve”, hogy a “Hillary-rajongó” Streep és a többi “liberális mozis ember” őt támadja.

Streep arra az esetre utalt – egyébként anélkül, hogy kimondta volna a leendő elnök nevét -, amikor Trump furcsa kézmozdulatokat tett a New York Times mozgássérült riporteréről beszélve, és ezzel eléggé úgy tűnt, hogy a riporter kézremegését akarja kifigurázni. Ez elég egyértelmű az eset felvételéből:

Trump azonban tagadja a vádakat. “Nem gúnyolódtam senkivel, én csak kérdőre vontam egy riportert, aki ideges lett, mert megváltoztatta a saját sztoriját” – utalt Trump arra, hogy az újságíró szerinte ki akart hátrálni a mögül, amit 2001-ben írt a terroristákról. “Meryl Streep meg a többiek úgy tesznek, mintha tudnának olvasni a gondolataimban, pedig én nem gúnyolódtam a riporteren.”

A New York Times interjúja után néhány órával viszont Trump végleg elvesztette visszafogottságának látszatát is, és a Twitteren fakadt ki: Meryl Streep, Hollywood leginkább túlértékelt színésze, nem is ismer engem, de megtámadott az éjjeli Golden Globe-gálán. Ő csak Hillary lakája, aki nagyot bukott” – írja Trump, majd újra elismétli: ő ugyan nem gúnyolta ki az újságírót. “Csak megmutattam, ahogy csúszik-mászik, miután teljesen megváltoztatott egy 16 éves cikket, amit ő maga írt, csak hogy engem rossz színben tüntessen fel. Csak még egy kicsi a nagyon nem őszinte médiából!”

Streep beszéde itt hallgatható meg teljes egészében, az ominózus rész 2:38-nál kezdődik.

http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/01/09/trumpot_nem_lepte_meg_meryl_streep_tamadasa/

Forrás Index