Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Megvan a Star Wars 9 rendezője, a premiert is eltolták

0

Alig egy hete távozott Colin Trevorrow a Star Wars 9 rendezői székéből, a stúdió már meg is találta az utódját – igaz nem ment messzire érte. A premier viszont távolabbra került.

A Deadline arról számolt be, hogy a találgatásoknak vége; J.J. Abrams megegyezett a stúdióval, így Az ébredő Erő után az egyelőre cím nélküli IX. epizódot is ő rendezheti meg. Kathleen Kennedy producer is megerősítette a híreket, aki a következőket nyilatkozta.

“Az ébredő Erővel J.J. mindent valóra váltott, amiben reménykedhettünk, ezért nagyon izgatott vagyok, hogy visszatér, és lezárja a trilógiát.”

Abrams a forgatókönyvet Chris Terrióval közösen írja, aki korábban olyan filmek szkriptjét szerezte, mint Az Argo-akció és a Batman Superman ellen, de ő dolgozik a közelgő két Az Igazság Ligája forgatókönyvén is.

Azonban annak köszönhetően, hogy Abrams és Terrio alaposan átdolgozza a forgatókönyvet, a film a vártnál több mint fél évvel később jön, ugyanis a premierdátum 2019. május 29-ről december 20-ra módosult – igaz eleve meglepő volt, hogy a Star Wars 7 és 8 is decemberi film lett (a Zsivány Egyes is decemberben mutatkozott be), még a trilógia lezáró darabját nyár elejére időzítették.

A vészharangok tehát nem csak a DC univerzumában konghatnak, hiszen úgy tűnik, hogy a Disney stúdió sem nagyon tud mostanában új forgatókönyvek, rendező menesztések, újraforgatások vagy éppen premiereltolások nélkül blockbustert bemutatni.

Share This