Megvan ki játszhatja el Michael Jacksont a róla szóló filmben

1 330

Utálja az Oscar-akadémiát mert a néger színészeket megint kihagyták a főbb kategóriákból? Na, akkor most nagyon ideges lesz! (Pedig egy remek színészt választottak.)

Joseph-Fiennes-Michael-Jackson

Az USA-ban ugyanis már nagy vitát váltott ki, hogy mely filmszínészt választották Michael Jackson szerepére, a színész ugyanis nem más, mint a Szerelmes Shakespeare-ből vagy éppen az American Horror Story 2. évadából jól ismert Joseph Fiennes.

A dráma előreláthatólag Michael Jackson, Liz Taylor és Marlon Brando állítólagos autós kirándulásának történetét dolgozza majd fel. A sztori nem sokkal a 2001. szeptember 11-én bekövetkezett terrortámadás után játszódik.

Liz Taylor szerepére a Grease-ből ismert Stockard Channinget szerződtették, Brando szerepét pedig Brian Cox játssza majd.

Azonban Joseph Fiennes személye és bőrszíne az, ami kiváltotta egyesek felháborodását. Kérdést vet fel egyes emberekben, hogy miért pont egy fehér bőrű színészt választottak Jacko szerepére?! Nos, a válasz viszonylag egyszerű. Bár Jackson afroamerikaiként született, külseje (beleértve a bőrszínét is) a karrierje során drasztikusan megváltozott, pláne 2001-re, amikor is a darab játszódni fog. Amellett, hogy az énekes részleges pigmenthiányban szenvedett, sokat feküdt a plasztikai sebészek asztalán is. Ennek tudatában is rengetegen ostromolták a közösségi hálót, és kritizálták azokat, akik a szereposztásért felelősek, és Joseph-nek ítélték a szerepet.

Joseph számára egyébként ez egy nagy kihívás és a kritikák ellenére is örömmel lát neki a nem mindennapi, méltó feladatnak.