Megvan melyik csatornára érkezik a Snowpiercer sorozat

0 489

Tavaly jelentették be, hogy Bong Joon-Ho zseniális sci-fi-jét, a Snowpiercert tévésorozattá adaptálják, a projekt pedig mint kiderült Josh Friedman kezében van, aki korábban a Terminator: Sarah Connor krónikái című sorozaton is dolgozott, jelenleg pedig az NBC januárban érkező Emerald City című sorozatát finomhangolja.

Variety jelentése szerint a TNT csapott le a sorozatra, amelyet a jövő évi felhozataluk zászlóshajójának tekintenek, amire szükségük is van, hiszen a Falling Skies véget értével csak a Last Ship maradt meg nekik húzósorozatként és kezdenek eléggé lekerülni a tévésorozatos térképről.

A Snowpiercerben viszont bőven van potenciál, feltéve, hogy sikerül visszaadni a mozifilm hangulatát, látványvilágát és persze mondanivalóját.

Aki esetleg nem látta a filmet, vagy nem olvasta az annak eredetijéül szolgáló francia képregényt (Le Transperceneige), nagy vonalakban annyit kell tudni a disztópikus történetről, hogy a Földet tönkretette a klímaváltozás, az emberiség utolsó túlélői pedig évtizedek óta egy vonaton élnek. A társadalmi különbségek azonban óriásik a vonat két végében: még az elején elképesztő luxusban él az elit, addig a vonat végében nyomorognak a szegények, akik egyre inkább lázadnak. A lázadás vezetője a Chris Evans által alakított Curtis, aki ha eljut a vonat elejébe, az egész társadalmat megváltoztathatja, mert

Aki a vonatot irányítja, az irányítja a világot.