Megvolt az Aranyélet 2. évadának díszbemutatója

0 859

Már az első évad premier előtti vetítésén reméltük, hogy a Miklósi család szövevényes történetét minél tovább nézhetjük majd a képernyőn. Csütörtök este a RaM Colosseumban már a második évad első epizódját ünnepelhettük. A vörös szőnyegre nem rendőrautó hozta a szereplőket, de azt megtudtuk, hogy a sorozatban kiért érkezett.

November 6-án folytatódik az Aranyélet, az új évad premierjére kevesebb mint egy hetet kell várnunk, de impozáns díszbemutatónkon a sajtó képviselői és a meghívott vendégeink már megtekinthették az első epizódot.

Thuróczy Szabolcs a 24.hu élő közvetítésében elmondta, hogy nagyon sajnálja, amiért Attila ezúttal sem tudta teljesíteni Janka vágyát, és nem helikopterrel érkeztek a helyszínre. Ónodi Eszter pedig arról szerette volna meggyőzni a nézőket, hogy a való életben egyébként „kenyérre lehet kenni” és ezt valódi férje is meg tudja erősíteni. Utalt arra, hogy karaktere a második évadban többet enged majd láttatni lelki világából, amely nem is olyan sötét, mint azt eddig hittük, de azt is el tudja képzelni, hogy talán egy harmadik évadban már sokkal szerethetőbb nő lehet belőle. Thuróczy egy remek hasonlattal élve úgy fogalmazott: míg ő egy jellegzetesen magyar apát testesít meg, addig sorozatbeli felesége tipikus nyugat-európai anyát.

Anger Zsolt egyre nagyobb figyelmet fordít arra, hogy jelen legyen a közösségi médiában, rajongói végig követhették útját a vetítőterem felé egy élő bejelentkezésben. Egyik kezében telefonját tartotta, de másikban Farkas Franciskát karolta, akinek Je Suis Belle-ruhakölteménye minden tekintetet vonzott. Kovács Tamás pedig nem is kaphatott volna nagyobb elismerést, mint azt, hogy Anger Zsolt az újságíróknak bevallotta: rendkívül büszke arra, hogy ilyen jóképű a fiatal énjét megformáló színész, akinek ráadásul tehetségét is elismeri. A Gál Ferit alakító Végh Zsolt szerint nem lehet még tudni, hogy ő lesz-e a főgonosz, de abban biztosak lehetünk, hogy első látásra nem lesz szimpatikus.

Az extrém kiegészítőkkel felvértezett Döbrösi Laura szerint Miklósi Mira már nem másoktól fogja várni a megmentést a következő évadban. Olasz Renátó a tavalyi szerény öltözetét egy rendkívül elegáns, antikolt zakóra cserélte. A fotósok lövöldözős beállást követeltek tőle, és meg is jegyezték, hogy ő a főgengszter a sorozatban.

Mivel Danis Lídia karaktere, Jakab Erika rendőr hadnagy eddig csak szigorúbb arcát mutatta meg pár pillanat erejéig, ezért nem is sejtettük, hogy ő fog érkezni az est egyik legszebb ruhakölteményében Rajkai Zoltán oldalán. Az arany szín persze remekül illeszkedett a díszbemutató hangulatához, és valamennyi pillantás elismerően vetült rá. A hölgyek ezúttal Reka Vago cipőit és Anna Amélie táskáit preferálták, több színésznő is a magyar tervezők munkáját viselte.

A rendezők bátrabbak és magabiztosabbak lettek a második évadban

A forgatókönyvírók – Zomborácz Virág, Tasnádi István, Lengyel Balázs – az amerikai krimik nyomozói által használt, úgynevezett „investigation wallal” is készültek a helyszínen, amely a fotók, cikkek, tárgyi bizonyítékok közötti kapcsolati hálót mutatta be egy látványos installációban. Mátyássy Áron, rendező, alig hiszi el, hogy Magyarországon hétről hétre keletkeznek ügyek, amik alapjául szolgálhatnak egy simliskedéseket bemutató sorozatnak. Akár egy harmadik évadnak is alapot adhatnának a hétköznapi történéseink, úgyhogy tudnák még fokozni a képernyőn látottakat. Megtudhattuk tőle azt is, hogy Dyga Zsomborral részenként osztják fel a gyártási munkálatokat, vezető operatőrként pedig Marosi Gábor az első forgatási naptól az utolsóig hozzátette kreatív ötleteit és szaktudását az Aranyélet sikeréhez. Indokolt volt a mosoly a producerek arcán is, a Laookon Filmgroupot Stalter Judit és Fodor Judit képviselte, akik nemcsak az Oscar-díjas Saul fiát tudhatják munkáik között, hanem az Aranyélet mindkét évadát is.

Az Aranyéletet másként kell elképzelni, mint más televíziós sorozatokat

Benda Gergely, az HBO regionális country managere szerint minden HBO-s saját gyártást másként kell értelmezni, mint a klasszikus értelemben vett televíziós sorozatokat. A második évad nyolcórás moziélményt nyújt magas színvonalon.