Mentőt kellett hívni a ‘Raw’ című kannibálhorror nézőihez

0 1 100

A torontói filmfesztiválon levetített Raw című horrorfilm vetítésén több néző elájult, és mentőt kellett hívni hozzájuk, írja a Hollywood Reporter. A francia Julia Ducournau állítólag gyomorforgató jeleneteket felvonultató filmje egy vegetáriánus lányról szól, aki az állatorvosi egyetemen fokozatosan kannibállá változik.

A Raw (több helyen Grave címen fut) világpremierje májusban volt a cannes-i Kritikusok Hetén, ahol megnyerte a filmkritikusok FIPRESCI-díját. Onnan nem érkezett hír arról, hogy bárki rosszul lett volna a vetítésen.

A film forgalmazója Torontóban megerősítette, hogy voltak nézők, akiknek „túl sok” volt a film, és megemlítette, hogy ilyen fizikai nézői reakciót csak Lars von Trier Antikrisztusánál tapasztalt korábban – abban többek közt azt mutatják, hogy a főhősnő levágja a saját csiklóját.

Az utolsó film egyébként, amely hasonlóan nagy visszhangot keltett a Bite című átváltozáshorror volt, amelyet tavaly láttunk, de nekünk nem sikerült rosszul lennünk tőle (és egyébként a film sem vot rossz).

Szóval szerintem mindez csak a marketing része, de majd meglátjuk. Alább a filmből egy részlet.