Mészáros Lőrincé lett az Echo TV is

0 304

Tegnap már híre ment, hogy délután az Echo TV stúdiójában és szerkesztőségében bejelentették Mészáros Lőrinc érkezését a csatornához, ma pedig Széles Gravitáció Gábor egy a Magyar Hírlapnak adott interjújában elismerte, hogy az ország leghíresebb gázszerelője, a saját Wikipédia-szócikkel bíró Mészáros Lőrinc az Echo TV új tulajdonosa.

Mint említettem, nagyon fontos volt, hogy a leendő tulajdonossal politikailag is félszavakból értsük egymást. Mészáros Lőrinc ilyen ember.

Érdekesség, hogy az interjú nem említi, hogy a médiapiacra betört Mészáros-közeli Opimus Press-e a vevő, vagy valamely másik felcsúti érdekeltség. A cégközlönyben egyelőre nincs nyoma tulajdonosváltásnak. Ez azért sem feltétlenül lényegtelen kérdés, mert az Opimus vásárlása esetén a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges lehet.

Az Opimus Press vette meg néhány hete a Népszabadságot bezáró Mediaworkst, tucatnyi megyei lap és üzleti újság kiadóját. A Mediaworkst ma már az a Liszkay Gábor vezeti, aki korábban a Nemzet-csoport élén dirigálta a Simicska-birodalmat, és annak élén menedzselte a Hír TV-t is.

Forrás 444