Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Mi volt ez az egész a MARVEL’S THE DEFENDERS fináléjában?

0

Természetesen csak azoknak ajánljuk ezt a posztot, akik már ledarálták a Netflixen bemutatott Marvel’s The Defenders 8 epizódot számláló évadát, cikkünk ugyanis a finálé és a finálét követő eseményekkel foglalkozik.

TV-Bosszúállok – Marvel’s The Defenders 1. évad kritika

Jessica <3 Luke

Jessica Jones és Luke Cage karaktere úgy tűnik normalizálódik, és hát ugye Jessica meg is hívatta magát egy kávéra, de “a jó fekete” mint tudjuk Luke Cage szótárában egészen mást jelent. Jessica és Luke kapcsolata a képregényekben egészen odáig bimbódzik, hogy születik egy Danielle nevű lányuk, aki később az új Amerika Kapitány lesz, ami ugye apja és anyja génjeit ismerve nem is annyira lehetetlen dolog. Sőt, Luke és Jessica is beáll később a Bosszúállók közé.

Misty Knight – hiányzó – karja

A Kéz – pontosabban az ujj, Batuko – elleni harcban Misty Knight karaktere elvesztette a karját. Ez egy ponton a képregényekben is megtörténik, igaz ott egy bomba hatástalanítása közben veszíti el a karját, amit követően Tony Stark, vagyis Vasember készít neki egy robotkezet. Itt egy másik dollármilliárdos, Danny Rand, vagyis Vasököl segítheti ki ugyanígy. Ráadásul Misty a képregényekben későbbiekben Colleen Wing oldalán harcol a jó ügyért, ők lesznek ugyanis a Sárkány lányai nevű “csapat”. Ezt valamilyen formában a Netflixen is el tudjuk képzelni.

Danny Rand, a Fenegyerek

Erre is kaptunk utalást a fináléban, ugyanis Danny és Colleen beszélgetésében Vasököl részéről elhangzott, hogy egyre jobban magáénak érzi New Yorkot és természetesen valahogy adózni szeretne Matt Murdock áldozathozatala előtt. A képregények egy pontján (amikor Matt börtönben van) nem mellesleg Danny Rand bújik Hell’s Kitchen ördögének gúnyája alá… Ezt persze jelenleg nem tudjuk elképzelni, de azt biztosra vehetjük, hogy Matt távollétében valamilyen formában Danny fogja fenntartani a rendet a városrészben is.

Szóljatok Maggienek

Mármint Maggie Murdocknak? Maggie Murdock ugyanis Matt édesanyja, aki miután gyerekkorában elhagyta fiát (szülés utáni depresszióban szenvedett, amivel komoly életveszélyt jelentett a kis ördögfiókára), apácának állt. Bár biztosak semmiben sem lehetünk, simán elképzelhető, hogy az ágy, amin Matt feküdt egy apáczárda egyik szobájában található. Már csak az a kérdése, hogy Maggie honnan tudta, hogy hol keresse és hogyan mentse ki a fiát…

Biztosak persze semmiben sem lehetünk, de az biztos, hogy ezekre a dolgokra nagyon komoly utalást ejtettek a sorozat alkotói és hogy ezek a motívumok valamilyen formában a Daredevil 3., a Jessica Jones, a Luke Cage vagy a Vasököl 2., esetleg már a novemberben érkező Marvel’s The Punisher, vagyis A Megtorló 1. évadában visszaköszönhetnek.

Share This