Michael Bay a jövőben inkább a szerzői filmekre fókuszál

0 501

Az ötödik Transformers-filmet még megrendezi Michael Bay, aztán más projektek után néz. „Hihetetlen érzés olyan filmeket készíteni, amelyek nézők százmillióit szórakoztatják, de egy idő után már jóból is megárt a sok – mondta az 50 éves rendező-producer a Rolling Stone magazinnak.

michael-bay-transformers

– Ideje továbblépni. Már csak egyet csinálok.” Bay korábban arra panaszkodott, hogy nagy megterhelés számára a Transformers-filmek forgatása, mert minden egyes jelenetet ő maga állít be, hogy tökéletes legyen, és ez rengeteg időt meg energiát emészt fel.

Bayről egy ideje már sejteni lehet, hogy irányváltásra készül. Négy éve szabályos szerzői filmet készített egy félresikeredett emberrablásról (Pain & Gain – Izomagyak), és hamarosan látható a szintén megtörtént eseményeken alapuló 13 óra: Bengázi titkos katonái című háborús thriller.

A film azoknak az amerikai veteránoknak a történetét meséli el, akik 2011-ben szembeszálltak a terroristákkal, akik a líbiai Bengáziban megtámadták az USA diplomáciai képviseletét. A harcokban részt vett veteránok már látták a filmet, és elégedettek az eredménnyel: szerintük Bay hitelesen ábrázolja az eseményeket.