Michael Jackson el akarta játszani Pókembert

0 346

Bár már 1939 óta létezik a Marvel, mégis az utóbbi évtizedben vált világszerte ismertté a stúdió és képregényhősei.

MichaelJacksonmintPókember

Míg a képregények és a hozzájuk tartozó kiegészítők üzletága virágzik, a Marvel gazdagította istállóját néhány milliárdos bevételt hozó filmmel is, mint például a Vasemberrel, az Amerika kapitánnyal, a Pókemberrel, a Bosszúállókkal és nem utolsó sorban a Thorral.

Miután a Disney 2009-ben megvásárolta 4,2 milliárd dollárért a Marvelt, azóta egy kulturális behemóttá nőtte ki magát. A Marvel Comics képregénygyárnak azonban nagy történelme van, íme néhány sztori a cég múltjából.

Michael Jackson és Pókember története

A pop királya óriási képregény fan volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hatalmas képregény gyűjteménye. Még 1990-ben találkozott többek között Stan Lee-vel, hogy tárgyaljanak a Marvel megvásárlásáról. Lee, aki barátjának mondta Jacksont, azt állítja, hogy Michael megkérdezte tőle, hogy megvásárolhatja-e a Marvel Comics-ot. A megállapodás csak a tárgyalás szintjéig jutott, de mondanunk sem kell, hogy nem az énekesen múlott a vásár. Az a hír járja, hogy Jackson azért szerette volna a Marvelt megszerezni magának, hogy Pókember jogait megkaparinthassa, hogy később ő játszhassa a szuperhőst a filmben.

Barack Obama kutyája is képregényhős

Kevenc képregényhőseinknek vannak saját házi kedvenceik. Készült róluk egy külön képregénysorozat is. A Fantasztikus NégyesLockjaw kutyájától kezdve, megtalálható a csapatban még Throg – Thor békája, Lockheed – Kitty Pryde sárkánya, Redwing – Falcon sólyma, Speedball macskája – Hairball és Barack Obama kutyája – Bo Obama.

Pókember legádázabb ellensége 220 dollárjába került a Marvelnek

Egy Indianából származó fiatalember, Randy Schuller találta ki a fekete pókember ruházatot viselő gonosz figurát, Venomot. A Marvelnek annyira megtetszett a srác kreálmánya, hogy még 1982-ben megvásárolták tőle az ötletét, cirka 220 dollárért. Emellett Randy lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a háttértörténet megírásában is. Az írás azonban nem jött össze számára, de a fekete ruházatból létrejött Venom ettől függetlenül a Marvel egyik legrégebbi és legnépszerűbb karakterévé vált.