Miért az HBO Go a legjobb VoD-szolgáltatás Magyarországon?

0 1 299

Az HBO GO egy internet alapú filmtár, vagy ahogy szaknyelven nevezik streaming, vagy Video on Demand-szolgáltatás, ami ugye egyre nagyobb teret hódít magának nem csak világszerte, hanem hazánkban is.

hbo sorozatok

Amikor akarom

Kvázi aprópénzért nézhetünk legálisan, kiváló minőségben tévésorozatokat, premier mozifilmeket, annyiszor, ahányszor csak akarunk, ugyanis az HBO Go előfizetés több más szolgáltatással ellentétben nem egy internetes videótéka, ahol egyszeri alkalomra kölcsönözhetünk ki filmeket, hanem sokkal inkább olyan, mint egy saját gyűjtemény.

Ráadásul a piacon egyedülálló módon az HBO Go-n minden saját gyártású sorozat első része (na meg az évadpremierek is) ingyen, regisztráció nélkül megtekinthetőek a világpremierrel egy időben magyar felirattal, majd két hét múlva szinkronnal is, ami kábé olyan mintha elmennél egy étterembe és mindent megkóstolhatnál még rendelés előtt.

Mindig van valami új

Az HBO online videótára több mint 2500 órányi tartalom lejátszását teszi lehetővé és ez a szám rohamosan növekszik. A videótár elérhető bárhol, bármikor okostévén, táblagépen, okostelefonon és számítógépen is, továbbá támogatja az iOS, Android, Apple és Windows rendszereket is, de az összes nagyobb kábelszolgáltatónál megtalálható (februártól már a Diginél is). A Go az HBO előfizetők közel 100 százaléka számára elérhető.

  • Ezeknél a szolgáltatóknál biztosan elérhetó: Com.Unique, Digi, EuroCable, Invitel, Jurop Telekom, Kábelszat 2002, Lát-Sat Kft, Magyar Telekom, MinDig TV Extra, PR-Telecom, Tarr Kft, UPC Direkt, UPC Magyarország, Vác Városi Kábel Televízió, Vidanet Zrt.

A fenti szolgáltatóknál TV előfizetés mellé vehető igénybe díjtalanul az HBO GO (vagy úgy is lehet értelmezni, hogy az HBO GO-ra fizet elő a néző, és kap mellé lineáris csatornákat, ami az HBO, HBO2 és most már HBO 3 ugye). A UPC-nél, Telekomnál és a Vidanetnél elérhető az ún. „standalone” szolgáltatás is, amely keretein belül az internet előfizetés mellé vásárolható meg az HBO GO.

A világpremierrel egyidőben, magyarul

A naponta frissülő, reklám és megszakításmentes szolgáltatás korlátlan hozzáférést biztosít hollywoodi mozifilmek (például A galaxis őrzői, Förtelmes főnökök 2., Godzilla), külföldi (Bakelit, Trónok harca, A sebész stb.) és magyar (Aranyélet, Terápia, Társas játék) saját gyártású sorozatok teljes évadaihoz, fesztiválnyertes dokumentumfilmekhez (például Reményvasút, Káin gyermekei, Szerelempatak ) és koncertekhez ( U2 Innocence + Experience Tour 2015, Katy Perry: The Prismatic World Tour ).

Jelen pillanatban nagyjából 100 sorozat, több mint 700 mozifilm és 250 egyéb tartalom érhető el az HBO Go-n és ez a szám napról napra növekszik. Április 25-én például három HBO sorozat is folytatódik (a Trónok harca, Az alelnök, a Szilicum-völgy) és minden tartalom azonnal elérhető lesz a GO-n is. Egyébként nem csak az HBO-ra készült sorozatokat érhetjük el a szolgáltatásban, hiszen a nemzetközi forgalmazásban a Starzon vagy a Cinemaxon bemutatott sorozatok is elérhetőek.

Egyes sorozatok egyébként már a televíziós premier előtt is láthatóak az HBO GO-n, ilyen (lesz) most a Banshee 4. évadának első része, de említhetnénk a Kegyetlen tánc vagy az Ash vs. Evil Dead sorozatokat is.

Mi emeli a riválisok elé?

A hazánkban mostanság szárnyait bontogató Netflix-szel ellentétben az HBO Go mellett szól, hogy sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a keresési felülete, ráadásul minden tartalom elérhető magyar felirattal és/vagy szinkronnal. (Azt meg mindenki elfelejti, hogy a régióban az HBO Go évekkel megelőzte a Netflixet és elsőként indította el a VoD-szolgáltatást.)

Az sem mellékes, hogy egy előfizetéshez 4 regisztrált eszköz köthető és 2 párhuzamos lejátszást engedélyez. Egyik személyes kedvenc funkcióm, hogy ha félbehagyok egy filmet, vagy esetleg megszakad az internetkapcsolatom, akkor az újbóli elindításkor onnan folytatódik a film, ahol előzőleg abbahagytam.

Az HBO Go-n ráadásul nincsenek idegesítő reklámok, a szolgáltatás nem dönti el helyettem, hogy mit akarok nézni, ami manapság a legnagyobb ajándék amit csak egy tartalomszolgáltató adhat.