Miért volt rossz a The Walking Dead 7. évados premierje?

Azt persze nem vitatom el, hogy Negan és az őt játszó Jeffrey Dean Mogan nem hozott így is tévétörténelmi pillanatokat, azonban ennél még a Barátok közt is méltóbb módon búcsúzott Magdi anyustól.

0 1 782

Hat hónapot vártunk a The Walking Dead 7. évadának premierjére, s közben megállás nélkül tippeltünk, találgattunk, teóriákat gyártottunk azt illetően, hogy vajon a képregényhez hasonlóan Glenn lesz-e az, akinek Lucille okozza a végzetét, vagy pedig a sorozat alkotói ezúttal is szembemennek Robert Kirkman történetvezetésével. A választ már tudjuk, de elégedettek semmiképpen nem lehetünk. Alább spoilerekkel folytatjuk.

the-walking-dead-halottak

Szóval igen. A The Walking Dead alkotói meghúzták végre a “lehetetlent” és végre kinyírtak egy közönségkedvenc karaktert. Sőt nem csak egyet, hanem a remek egysorosai miatt hamar közönségkedvneccé vált Abrahamet is. Tökös húzás volt ez az alkotók részéről és a csatorna részéről is, meg is emeljük előtte a kalapunkat. A búcsú mikéntje viszont bőven hagyott kívánni valót maga után.

Mert értem én, hogy szükség volt annak bemutatására, hogy Negan annyira félelmetes, hogy még Rick is lemegy neki kutyába, azonban mind Glenn Rhee, mind Abraham Ford illetve az őket játszó színészek Steven Yeun és Michael Cudlitz megérdemeltek volna egy ennél sokkal méltóbb búcsút. Helyette ennyit kaptak.

twd_701_gp_0512_0365-rt1

Ez az egyetlen Rick-vízió, amely kijárt nekik. És nem az a problémám, hogy nem kaptak ennél sokkal több víziót, esetleg flashbacket, hanem az, hogy a 7. évad 1. része teljesen aránytalan lett. Mert Rick hétpróbázása helyett most pont nem Ricken kellett volna, hogy legyen a hangsúly. Kaptunk 50 perc Rick-szenvedést, meg némi Negan monológot, csak hogy nem ezt akartuk látni.

Ez az epizód akkor tudta volna nagyon komoly érzelmi mélységekbe taszajtani a nézőt, ha Maggie (Lauren Cohan), Sasha (Sonequa Martin-Green), és Rosita (Christian Serratos) nem két jelenetet kap, hanem beletolják az arcunkba a veszteségüket. Ez az epizód kellett volna, hogy az az epizód legyen, amire 10 múltán is emlékezni fogok. Hogy mást nem mondjak a nagyjából 10 jelenetben feltűnő Noah, vagy a kis Lizzie halála a mai napig összeszorítja a gyomrom, pedig csak epizódszereplők voltak, nem 6 évet toltak le a sorozattal, mint például Glenn.

glenn

Azt persze nem vitatom el, hogy Negan és az őt játszó Jeffrey Dean Mogan nem hozott így is tévétörténelmi pillanatokat, azonban ennél még a Barátok közt is méltóbb módon búcsúzott Magdi anyustól. Mindez azért is meglepő, mert a The Walking Dead alkotói stábjában rengeteg nő dolgozik és mégis mintha mindenáron a macsó férfi fájdalmát akarták volna az arcunkba tolni, ahelyett, hogy bemutatták volna, hogy vész el egy szempillantás alatt a szerelem és a közös jövő képe (ráadásul Maggie még várandós is, ha még az). És ráadásul mindig a sorozatalkotói hangsúlyozzák, hogy DRÁMAsorozatot nézünk, nem horrort.

glenn-es-abrahamAz is igaz, hogy előttünk még a félévad, könnyen lehet, hogy kapunk még olyan epizódot, amely során méltó módon megemlékeznek a szereplőkről (az Abrahamet alakító Michael Cudlitz például elmondta, hogy nem utoljára láttuk – szóval várható flashback, esetleg Lorihoz hasonlóan Rick víziójaként való feltűnés) és akkor teljesen más lesz a leányzó fekvése, de ez egyelőre nekem hatalmas csalódást okozott.