Minden idők legnagyobb magyar tévés bukása lett a Star Academy

0 280

Finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Star Academy beköltözős tehetségkutató reality része.

star-academy

A műsor nézettsége elmaradt a vártnál, így a csatornának nem maradt más választása, mint a hétköznap látható összefoglalókat levegye a műsorról.

Ez persze azt is jelenti, hogy az állítólag több mint egymil­liárd forintból készülő műsor pár munkatársának, elsősorban a napi adást készítő operatőröknek és szerkesztőknek megszűnhet a munkája. Bár a stúdió és a felszerelés megmarad, egyes becslések szerint így is százmilliós bukásról van szó.

– Mindenképpen költséget kell csökkenteni, hiszen a nézettség miatt nem akkora a reklámbevétel sem, amelyre számított a csatorna. Mivel a stúdió és az akadémia már fel lett építve, ráadásul az előbbiben valóban világszínvonalú technika van, onnan már nem lehet elvonni kiadást, így maradnak a munkatársak, elsősorban azok, akik a napi összefoglalók készítésében vettek részt – tudta meg a Blikk egy bennfentestől.

A TV2 el is ismerte, hogy lesznek személyi változások, ám mivel a műsort az IKO Műsorgyártó Kft. készíti, amely számos más TV2-s műsort is beszállít a csatornának, így ezek a szakemberek nagy valószínűséggel nem maradnak állás nélkül.

– Jövő hétfőtől a nézők nem láthatják az összefoglalókat, de a Star Academy énekesei ugyanazt a felkészítést kapják az Akadémián, mint eddig. A hét fontosabb eseményeinek összefoglalóját pedig a szombati adásba szerkesztve láthatják a nézők. Persze egy ilyen változás érint bizonyos kollégákat, de azon dolgozunk, hogy ebben a produkcióban vagy más műsorban munkát biztosítsunk mindenkinek – tudtuk meg a sajtóosztálytól. Ráadásul információink szerint felvetődött az is, hogy az online felületre készülhetnek anyagok, amelyhez szintén szükség van szakemberekre.

– A csatorna igazából azzal nyer, hogy abban az idősávban, amelyben eddig a Star Academy összefoglalói mennek, be tud tenni egy olyan filmet vagy sorozatot, amely nézettebb, így újra értéke lesz az itteni reklámidőnek – magyarázta egy szakember.

Időben szólnak

A versenyzők egyelőre nem tudnak a változásról, de nemsokára tájékoztatják őket. – Az Akadémia lakói a kellő időben tájékoztatást kapnak, bár az ő életüket, felkészülésüket ez jelentősen nem befolyásolja. Ez a hét a megszokott módon telik, a továbbiak menetéről, az esetleges szabályváltozásokról a szombati élő show-ban minden elhangzik majd – tudtuk meg a csatornától.