Minden rekordot megdöntött a Batman Superman ellen

0 206

Az előzetes becsléseket, sőt még a vasárnapi becsléseket is túlszárnyalta a Batman Superman ellen: Az Igazság Hajnala címet viselő szuperhősmozi.

A Zack Snyder rendezésében készült, nem titkoltan – a Marvel Bosszúállók-univerzumához hasonlóan – a DC az Igazság Ligája csapatának mozis filmjeit felvezető filmjére ugyanis 424,1 millió dollárért váltottak jegyet világszerte (az USA-ban 170 millió dollárt gyűjtött,  világ többi részén ehhez 254 milliót tett hozzá, ebből csak 57 milliót Kínában…), ezzel pedig minden korábbi szuperhősfilmet – beleértve a Marvel bármely filmjét – bőven maga mögé utasított Batman és Superman csatája.

A film nem csak a szuperhősuniverzumon belül tarolt, a Warner ezzel a filmmel kereste a legtöbbet nyitóhétvégén, ráadásul a márciusban illetve húsvét hétvégén bemutatott filmek közt is a Batman Superman ellen vette át a vezetést.

A kritikák persze ennek ellenére továbbra is nagyon megosztóak a filmmel kapcsolatban, mert látszólag az egész világ utálja, még mások nem értik, hogy mit nem lehetett megérteni ebben a filmben. Kritikusunk, Ro Boti kritikáját itt olvashatjátok.