Mindent láttál már a trailerben – Az Igazság Ligája kritika

Justice League (2017)

Az Igazság Ligáját már évek óta várják az igazán és már kevésbé hű DC rajongók is, azt remélve, hogy kevésbé lesz olyan (hát mondjuk ki) selejtes mint a Batman Superman ellen, és inkább a Wonder Womanhez hasonló alkotás lesz. Nos, sikerült?

Nem. Ugyanis amit kaptunk az sajnos egy darabos katyvasz lett, viszont egy szórakoztató, de egyben hamar feledésbe merülő katyvasz.
justice-league

A világ Supermant gyászolja, mindeközben megint valami végzetes dolog van készülöben a Föld ellen, így Batman összeszedi az általa ismert szuperhősöket, hogy egyesüljenek és közös erővel szálljanak szembe a gonosszal.

Már köztudott, hogy a rendező Zack Snyder és felesége elhagyta a produkciót a családi tragédiájuk miatt, így Joss Whedon fejezte be a munkálatokat. A film egyik legérzékelhetőbb hibája ebből fakad, a stíluskavarodásból. Whedon elég egyértelműen vitt némi könnyedséget a filmbe, viszont ez eredményezett egy kis ráhangolódási nehézséget. A komolyabb pillanatokat lehúzta egy rossz poén, a kicsit vidámabbakat pedig valami Snyder-féleség torzította el.
justice-league-trailer-2-stills-12-240809

A végeredmény úgy két órásra sikeredett és az első pár percben – amíg ment egy tipikus Snyder intro- akkor kicsit felcsillant a remény és azt gondoltam, itt talán most valami jó fog történni. A történettel nem volt baj, egyszerűbb volt, követhető, nem volt tele agyoncsavartságokkal. Csak egy gond volt itt is, a játékidő lendülete folyton megtört. Több kezdete és vége is volt számomra a filmnek tetőpont nélkül. Mondjuk ebből a szempontból nehéz dolguk volt a készítőknek, hiszen be kellett vezetniük a történetbe az olyan hősöket is, akik még nem rendelkeznek önálló filmmel. Fogalmazzunk úgy, hogy majdnem sikerült jól megoldani.
Justice_League_Aquaman_Batmobile

És ha már itt tartunk, akkor beszéljünk a színészekről. A szuperhősös tömegfilm skáláján vannak a jobbak, a rosszabbak meg Ben Affleck és Henry Cavill. Fájdalmasak voltak. ( Ja, mert igen, Superman feltámadt, azta..) A többiek összességében helyt álltak és szórakoztatóak voltak, de a csapat sajnos akkor sem működött. Biztosan nem volt idejük még kibontakozni, hiszen sok mindent kellett belesűríteni ebbe a részbe, de  csapat valahogy nem állt össze. Így azt a szuperhősös varázst sem éreztem egyszer sem, hogy Ők, az emberfelettiek együtt legyőzik a gonoszt, aki szintén nem sikerült valami jó ellenségre.

De mindezt engedjük el, mert nézhető. Aki szereti a műfajt és nem idegesíti fel magát ezeken a hibákon, azt ki fogja kapcsolni ez a film.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

66%
Szórakoztató, de gyenge

A sok hiba ellenére, nem lett rossz, de jó se. Szórakoztató, egyben unalmas is. Másnap már alig felidézhető. Összességében a kidolgozatlanság érzetét kelti, de szuperhősös történetként elfogadható.

  • Szerintem

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close