Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Mit adott nekünk a Pixar – A stúdió összes filmje rangsorba szedve

0

1995-ben kezdődött a történet. A Pixar bemutatta a Toy Storyt, és ezzel a stúdió egy csapásra a 3D-s komputeranimáció forradalmárjává vált. Az ismerős betűk előtt ugrándozó, majd a nagy I-t földbedöngölő lámpa a minőség egyértelmű előfutárává vált. A nézők egy idő után tudták, hogy az olyan alkotás, ami eme rövidke képsor felvezetésével érkezik, nagy eséllyel kiváló és emlékezetes lesz.

A Pixar sokat tett az animációért, a nagybetűs moziért és a kultúráért általánosságban is. Végre szélesebb körben megértette a nyugati gondolkodású emberekkel, hogy a nem élőszereplős film nem feltétlenül infantilis, nem kizárólag csak tizenkét év alatti gyermekeknek szól, hiszen az animált karakterek és történetek is képesek komplett mondanivalót közölni, nagyívű érzelmeket generálni és minden korosztály számára klasszikussá válni.

Természetesen senki nem képes folyamatosan ugyanazon a magas lángon égni, pláne nem ennyi éven át. Időről időre a Pixarnak is becsúszott egy-egy gyengébb muzsika, épp ezért – na meg azért, mert megérkezett a mozikba a Verdák 3., a stúdió tizennyolcadik mozgóképe – indokolttá válik a listázás, a stúdió műveinek rangsorba állítása. Erre a feladatra vállalkozom ebben a posztban.

Íme a Pixar eddigi tizennyolc alkotása a legrosszabbtól a legjobbig!

Ha rákattintasz az alábbi galériára, a toplista nagyobb méretben is eléd tárul! 

 

Így fest természetesen szubjektív rangsorom. Kíváncsian várom, hogy a novemberben debütáló Coco vajon képes lesz-e beférkőzni a top10-be!

 

Share This