Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Mocskos és sötét lesz a Spawn-reboot

0

Todd McFarlane valami egészen felejthetetlent és egyedit adott a popkultúrának, amikor elindította útján az életműve lényegi részét képező képregénykaraktert, a baljós-fekete atmoszférára megírt, sajátos szuperhősfigurát, Spawnt. McFarlane nagyszerű történetei egyszerűségükben nagyszerűek, hiszen a kevésbé komplikált paneleket hihetetlen kreativitással illesztik egymáshoz. Tavaly újra berobbant a magyar képregénypiacra a cím. A sorozat kiadványait érdemes megvásárolni, hiszen a tartalom mellett kézzel fogható fizikai minőségük is kimagasló.

1997-ben készült már egy meglehetősen félresikerült filmadaptáció, amelyről a rajongók jobb szeretnek inkább megfeledkezni. A reboot lehetősége először 2009-ben került terítékre, majd 2013-ban McFarlane már közelgő forgatásról beszélt. A tervezet azonban eleddig mégsem valósult meg, viszont most már talán kimondhatjuk, hogy biztosnak tűnik a kárhozott rajongói lelkek megváltásának nem túl távoli megérkezése.

McFarlane friss nyilatkozatában egészen konkrét dolgokról beszélt. A Deadpool és a Logan sikerén felbuzdulva bizton állítja, hogy az új Spawn-film is kemény, R-kategóriás produkció lesz, és azt is hozzátette, hogy sötét és mocskos szórakozásra kell számítanunk. McFarlane írni és rendezni is szeretné az alkotást, amit még korábban kis költségvetésű horrorként harangozott be.

Az biztos, hogy a karaktert megalkotó, eredeti szerző kezében nagyon jó helyen lesz a tervezet. Reméljük, tényleg hamarosan megvalósul a film, hogy végre beülhessünk egy minőségi, erőteljes Spawn-adaptációra!

Share This