Most akkor Jar Jar tényleg gonosz volt?

0 488

A karaktert alakító Ahmed Best szerint az elmebeteg teória valós alapokra épít.

Az előtrilógia talán legjobban utált karakterét alakító színész érdekes dolgokat mondott Jar Jar igazi motivációit illetően.

darth jar jar

A tavalyi év folyamán látott napvilágot egy rajongói teória, mely szerint a Star Wars igazi főgonosza és legnagyobb manipulátora nem más, mint Jar Jar Binks. Első hallásra talán elképzelhetetlennek tűnik a dolog, de az elméletet kidolgozó rajongó remek okfejtéssel állt elő, több apró jelet is kiemelve (Jar Jar képzett harcos lehet, hiszen Jediket megszégyenítő akrobatikus mozdulatokra képes; amikor kinevezték, minden jelenetben megmozdult a keze, mintha elmetrükköt alkalmazott volna; valószínűleg végig együttműködött Palpatine-nal; Dooku gróf karaktere azért olyan légből kapott, mert Jar Jar lett volna a gonosz Sith tanítvány, stb).

A valóságtól igencsak elrugaszkodott teóriának most újabb lökést adhat Ahmed Best, aki a karaktert alakította az előtrilógiában. Ahmed egy interjúban a teóriával kapcsolatos kérdésre így felelt:

“Amit erről mondhatok – és ezt már Twitteren is mondtam – hogy sok minden igaz vele kapcsolatban.”

Best hozzátette:

“Van pár dolog, ami nem igaz. Jar Jar ilyenné fejlődhetett volna? A válasz szerintem igen(….) A negatív reakciók miatt – és helyesen is tették – a Lucasfilm eléggé kihátrált Jar Jar mögül. De rengeteg hatás, amit Jar Jarba tettem, visszatükrözte azokat a dolgokat, amik már régóta benne voltak a Star Wars univerzumban.”

Persze konkrétan nem tudtunk meg semmit:

“Hivatalosan is dolgoztak volna egy Darth Jar Jaron? Ez inkább egy George Lucas-nak való kérdés, én nem válaszolhatok rá.”

Best korábban Twitteren is reagált az elméletre:

“Igazán jól esik, hogy a munka mögötti rejtett üzenet láthatóvá válik. Nem számít, mennyi idő múlva.”

Best továbbá megerősítette, hogy akkor sem térne vissza a sorozathoz, ha felkérnék:

“Azt hiszem megtettem ami tőlem telik. Meg vagyok elégedve azzal, ahol most állok a Star Wars univerzumban(…) Nemet mondanék. Szerintem tettem, amit tettem, azt gondoltam, hogy az remek, mókás volt, de itt az ideje a továbblépésnek.”