Most éppen Tarkin nagymoffból lett Snoke fővezér

2 1 294

Ha annyi ötforintosom lenne, ahány elmélet született a Star Wars: Az ébredő Erő kapcsán december óta valószínűleg kisvasutat építenek Pápára.

Tarkin-and-Vader

Korábban már írtunk róla, hogy egy elmélet szerint Snoke fővezér valójában Darth Vader (azóta már olvastunk olyat is, hogy valójában Luke, vagy éppen Kylo Ren idősebb kiadásban), de a legújabb összeesküvés szerint Snoke fővezér az a Tarkin kormányzó, akinek nagysága előtt még Darth Vader is fejet hajtott. Wilhuff Tarkin kormányzó (nagymoff/GrandMoff) a Csillagok háborúja IV: Egy új reményben tűnt fel először, de ezen kívül szerepel még a 19 évvel korábban játszódó Sith-ek bosszújában, mikor Vaderrel és a császárral közösen nézik a Halálcsillag elkészítését.

Tarkin ugye a Halálcsillag elpusztításakor vesztette életét – látszólag. De mi van akkor, ha csak ilyen súlyosan megsérült? A fejforma végül is hasonlít.

Tarkin Snoke

Ráadásul mint azt az Ébredő Erőben is láthattuk, Tarkin nem feltétlenül az erő embere, sokkal inkább remek stratéga. Bár a filmekben látszólag nem sok szerepe van, a Csillagok Háborúja Kiterjesztett Univerzumában Tarkin szerepel még a Darth Maul: Saboteur és a Dark Lord: The Rise of Darth Vader történetekben is, sőt a West End Games szerepjáték használati utasításában is szerepel a ?Tarkin Doctrine?, mely a félelmen s nem magán az erőn keresztüli uralkodásra helyezi a hangsúlyt.

Snoke fővezér szájából talán nem véletlenül hangzik el az a mondat Kylo Ren felé, hogy ?Láttam a birodalom tündöklését és bukását? – könnyen lehet hogy ezzel valóban a Halálcsillag elpusztulására céloz.