Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Most már szó szerint alázza az RTL Klub nézettsége a TV2-t

0

Az RTL Klub a 46. héten az összes főműsoridős estét megnyerte a kereskedelmi célcsoportban. Ráadásul az RTL Klub és a TV2 között ebben az időszakban minden este átlagosan közel 10 százalékpontos különbség volt. Szombaton pedig az X-Faktornak is köszönhetően a két csatorna főműsoridős átlagos közönségaránya között három és félszeres különbség volt, természetesen az RTL Klub javára.

A 46. héten visszatért az RTL Klub három, tavaly ugyanebben az időszakban debütált saját gyártású műsora, a Keresem a családom, a Válótársak és Gyertek át! Mindhárom produkció a sávját magabiztosan nyerte, nem volt ellenfelük, olyannyira, hogy közel háromszoros közönségarányt értek el a velük egy sávban futó műsorokkal szemben. Az új epizódok mind a három esetben kivétel nélkül a 20 legnézettebb műsor közé kerültek a kereskedelmi célcsoportban. A Válótársak a 18., a Gyertek át! a 19., a Keresem a családom pedig a 20. helyen nyitott.

A hét legnézettebb műsora a 18-49-es korosztály körében ezúttal is az X-Faktor lett. A főműsoridős 27 százalékos közönségarányával kimagaslott a mezőnyből. Ezen az estén volt egyébként a legmagasabb átlagos főműsoridős közönségarány az RTL Klubon, 23,9 százalék, jócskán megelőzve a csupán 6,7 százalékot produkáló TV2-t.

A 46. heti nézettségi toplista második helyezettje az RTL Klubon vasárnap este futó A hobbit – Az öt sereg csatája című amerikai blockbuster lett (20,1%), a harmadik helyen pedig a Barátok közt november 16-ai adása végzett (19,2%). Negyedik az Éjjel-Nappal Budapest november 15-ei, ötödik az RTL Híradó vasárnapi adása lett. A november 14-től újra a 18.55-ös sávban látható Fókusz is jól szerepelt, mind az öt hétköznapi adása és a szombati Fókusz Plusz is bekerült a 30 legnézettebb műsor közé. A legjobban a november 14-ei adás ment, ami a 13. helyet szerezte meg.

Az RTL Klubon látható sorozatok is jól szerepeltek a múlt héten, a Dr. Csont 11. évadának első epizódja a 11. helyen, míg a Szulejmán múlt szerdai adása a 16. helyen végzett a 18-49-es korosztályban.

Az RTL Magyarország kábelcsatornái közül a Cool kimagasló eredményeket ért el a 46. héten, három műsorszámmal is bekerült a top50 legnézettebb műsor közé a kereskedelmi célcsoportban. A Dr. Csont három, a Cool-on futó epizódja került be a 46., 47. és 50. helyen. Ez azt is jelenti, hogy a 46. héten a top50-ből 40 helyet az RTL Klub és a Cool szerzett meg, a TV2 csupán 9 helynek örülhetett a lista végén.

A ValóVilág powered by Big Brother folyamatosan az RTLII csatornaátlaga felett teljesít, átlagosan 6,8 százalékos közönségarányt elérve a kereskedelmi célcsoportban. A legmagasabb közönségarányt, 10,4 százalékot, a múlt hétfői, a Krisztián és Tivy párbaját követő összefoglaló szállított.

Az RTL Magyarország a 45. héthez képest 2 százalékponttal magasabb átlagos főműsoridős közönségarányt ért el (37,2%) a kereskedelmi célcsoportban, míg a TV2 Csoport közel 4 százalékpontot veszített (16,1%). Ez azt jelenti, hogy az RTL Magyarország csoportszinten is több, mint kétszer nagyobb közönségarányt produkált a 46. héten.

*Forrás: Nielsen közönségmérés. 2016. 46. hetében, a 18-49 éves korosztály körében, főműsoridőt (19:00-23:00) vizsgálva. Live+AsLive nézettségi adatok.

Share This