Most már szó szerint is agymosással próbálkozik a TV2

0 538

ILLUMINATI

A Forbes közzétette egyik olvasójának észrevételét, amely szerint a TV2 alig egy másodpercre megjelenő reklámot sugárzott. A kérdéses pillanatreklám az MVM illetve atomerőmű szót villantja fel, egyébként egy reklámblokk kellős közepén.

A lap által megkérdezett jogász szerint a reklámtörvénybe ütközhet az ilyen „sting”-nek bevezett reklám, mert tudatosan nem észlelhető. A pillanatreklámról egyelőre még sosem sikerült bizonyítani, hogy hatással lenne a nézőkre, ennek ellenére a szabályozás világszerte általában tiltja az alkalmazását.

A TV2 egyébként elismerte a módszer használatát, arra hivatkozva, hogy a kérdéses napon együttműködése volt az MVM Pakssal.

Másnap egyébként egy cég fekete pénteki akcióját reklámozó stinget vágtak be a reklámblokkjukba – ezt a 444 egyik olvasója vette észre.

A tudatosan nem észlelhető reklámokról így rendelkezik a reklámtörvény (avagy a 2008. évi XLVIII. törvény): “tudatosan nem észlelhető reklám: olyan reklám, amelynek közzétételekor – az időtartam rövidsége vagy más ok következtében – a reklám címzettjére lélektani értelemben a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erősségű látvány, hang- vagy egyéb hatás keltette inger hat”, melyről később a jogszabály kijelenti, hogy tilos.