Most már tényleg sírunk a The Flash 3. évadának kiszámíthatóságától

0 2 883

Visszatekintés: The Flash 3. évad 7. rész

the-flash-season-3-savitar

Ahogy elnézem egyetlen pozitívumot sem nagyon tudtunk felhozni az itthon Flash – A villám címen futó sorozat 3. évadával kapcsolatban, hiszen az első részt csalódásnak értékeltük, három rész után pedig nemes egyszerűséggel le olcsó gagyiztam a sorozatot. Utóbbi írás azért is érdekes, mert az alábbiakkal zártam le:

És igen, kedves alkotók, természetesen fogalmunk sincs róla, hogy a Tom Felton által alakított Julian Albert valójában Doctor Alchemy.

Egészen a hetedik részig kellett várnunk, hogy ez kiderüljön, ráadásul megint csak nem úgy, ahogy azt meg kellett volna valósítani, hanem egy “stay tuned” jelenetben. Mennyivel jobb lenne, ha mi nézők nem tudnánk hamarabb ezeket a “csavarokat”, hanem a főhősökkel együtt esne le az állunk? Ezt az írói húzást sosem értettem, most akkor az lenne a cél, hogy azért izguljunk, hogy végre tudja már meg Barry, hogy ki az egyik főbb ellensége? Sokkal jobban berántaná a rajongókat, ha egy kirakósból kellene kirakniuk, hogy kicsoda Alchemy, bár ezt valószínűleg már az átlagnézők is levágták, amikor az előző részben elhangzott, hogy “Julian meglátogatja egy barátnőjét, ezért nem tud jönni”.

the-flash-4

Azért nem főellensége, mert kiderült, hogy Alchemy is csak egy kifutófiú, méghozzá a magát sebesség istenének nevező Savitar (Gorilla Groddhoz képest milyen pocsék már az animációja?) kifutófiúja, akivel kapcsolatban semmit nem tudunk, csak annyit, hogy hozzá képest Barry csigának minősül. De sebaj, alakul már a Kid Flash, na meg van már egy Jesse Quickünk is, majd ők hárman jól fenéken billentik Savitart. Persze ahhoz még vissza kellene térnie a Wells-családnak, ami tekintve, hogy H.R. karaktere mennyire nem illik a sorozatba – éppen időszerű lenne. Én elhiszem, hogy ezek az alteregós megoldások izgalmasak színészi szempontból, de egyelőre nem sok pozitívumot írhatunk a bólogató jánosként fukcionáló karakter számlájára. (Aztán persze majd ott is lesz valami nagy csavar, csak azt győzzük kivárni.)

És ha már alteregó, azért amivel elégedettek lehetünk az Killer Frost, kár, hogy az ő karaktere sem kapott kellő időt, hiszen a készítőknek mindenáron ebben az epizódba kellett a Wallys-szálat is csúcsra járatni, nem is említve Savitar vagy éppen Alchemy jelenlétét, ami egyszerre túl sok volt az epizódnak. Ami pedig még ennél is nagyobb blődség volt, az az , hogy miközben bemutatták, hogy uralja el a gonoszabbik énje Caitlint, az egészet végül úgy állították be, hogy ő csak meg akart szabadulni a képességétől. Jáj.

the-flash-307-10

Úgy látszik, hogy az időutazás, a több idősík, a multiverzumok akár csak a Frequency esetében a The Flash alkotóinak képességét is meghaladja, hiszen sem kellően ütős fordulatokat, sem nagy pillanatokat nem tudtak eddig adni nekünk, az idei évad eddig a leginkább szappanoperásabb, pedig most, hogy Cisconak ás Caitlinnek is megvan a képessége már tényleg lehetne hatalmas Team Flash-részeket írni.

Én továbbra sem tudom szeretni ezt az évadot, lassan tényleg csak azért nézem, mert hype-szempontból kiemelt sorozatnak minősül és egyébként éppen emiatt lenne szükség arra, hogy fogyaszthatóbb irányba vigyék a sztorit – mert amilyen gyorsan jött a hype, olyan gyorsan fogja darabokra szedni is.