Mozifilm lesz a Thief videójátékból

0 300

A Los Angeles-i székhelyű Straight Up Films bejelentette, hogy megszerezték a Square Enix videójátékának, a Thiefnek (Tolvaj) a megfilmesítési jogait és hamarosan vászonra is adaptálják azt.

ThiefBar640

A film forgatókönyvét Adam Mason és Simon Boyes körmölik le, rendezője egyelőre nincs a projektnek.

A Thief egy számítógépes játék-sorozat, amelyben a játékos a mestertolvaj, Garrett bőrébe bújhat egy olyan környezetben, ahol a késő középkori és viktoriánus környezet keveredik az ipari korszakkal, valamint a természetfeletti erőkkel.

A játék helyszíne a név nélküli Város, mely egyfajta steampunk környezetben létezik: úgy néz ki és úgy is működik, mint egy 19. századi viktoriánus London-utánzat, ugyanakkor az ipari forradalom technikai fejlettségét középkori miliő lengi be. Nincs például elektromosság, se lőfegyverek. A várost a Báró vezeti, aki az első részekben csak említés szintjén bukkant fel. A várost gazdag és korrupt nemesek mellett szegény sorsú emberek lakják, a rendet a városi őrség tartja fenn. Emellett néhány frakció is létezik, akik a természetfeletti erőkkel és misztikus tudományokkal jó barátságban vannak.