Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Mystic Falls-i hangulat – THE ORIGINALS 5. évad 1.rész kritika

Kedvenc Ősi vámpírjaink végre visszatértek az 5. és egyben lezáró évaddal, lássuk, hogy teljesített az első rész.

0

Kedvenc Ősi vámpírjaink végre visszatértek az 5. és egyben lezáró évaddal, lássuk, hogy teljesített az első rész.

|SPOILEREK A LÁTHATÁRON|

A Mikaelson család a Vámpírnaplók második szezonja óta jelen van a történetben és a sok lehetőséget elnézve ezekben a karakterekben, megkapták a saját showjukat. És bizony, tényleg volt itt még megmutatni a rajongóknak, mert míg ők sikeresen kiteljesedtek a saját történetükben, addig az anyasorozat véget is ért ( még mielőtt elkaszálták volna). De most a The Originalstól ( A sötétség kora) is búcsúzunk, így végleg lekerül a képernyőről L.J. Smith fantáziavilága.

A történet 7 évvel később veszi fel a fonalat a 4. évad utolsó részéhez képest, Klaus, Elijah, Rebekah és Kol a világ különböző pontjain tartózkodnak az előző évadban történtek hatására. Hayley ez idő alatt New Orleansban tartja a rendet, míg Hope történetszála visszafut Mystic Fallsba, így a Vámíprnaplók pár szereplője is csatlakozik az ősiekhez.


Ha (még) izgalmakban nem is dúskált a rész, azt meg kell hagyni, hogy kidolgozottság téren szépen visszaidézi, hogy milyen is volt a The Originals és a Vámíprnaplók is fénykorában. Úgy látszik a producerek és írók összeszedték magukat, hogy méltó lezárást kreáljanak a spin-offnak, legalább is az évadnyitóból ezt lehet feltételezni. Érdekesség egyébként, hogy Julie Plec mellett Marguiret MacIntyre (Elizabeth Forbes) is közreműködik az írásban már a sorozat kezdete óta, így duplán feltételezhetjük a legjobbakat.

Mint azt várni lehetett a testvérek több év különlét után egyre nehezebben viselik a családtól való távollétet, így fel is borítják azt néha-néha, viszont a rész végén Hayley-t elrabolták, így kénytelenek lesznek hosszútávra szembenézni az átok okozta veszéllyel a család érdekében és kideríteni, hogy az átkon kívül mi is leselkedik még rájuk.

80%
Nagyszerű

Az évad felvezetésének tökéletes volt, lesz még jobb is, érdemes lesz követni a végsőkig.

  • Szerintem
Share This