Nagy mozgolódások vannak a TV2-nél

1 443

A hvg.hu azt írja a Népszabadság nyomán, hogy a TV2 új vezetői megkeresték az évekkel ezelőtt megszűnt Napló c. műsor korábbi szerkesztőit és munkatársait, hogy részt vennének-e a műsor újraindításában, ám legtöbbjük határozott nemmel válaszolt. És bár emiatt még nem tisztázódott teljesen, hogy valóban újraélesztik-e a Naplót, a lap úgy tudja, hogy amennyiben mégis, az Hajdú Péter produceri felügyelete mellett majd készül a jövőben.

Mivel a Napló régi arcát, Vujity Tvrtkót nemrég kirúgták a kereskedelmi csatornától, így új műsorvezetőkre is szükség lesz. A Népszabadság információi szerint ez nem más lesz, mint a Tényektől távozó Azurák Csaba, akit állítólag Várkonyi Andrea is követ majd, hogy együtt vezessék a Naplót.

A Tények új híradósa, az RTL bulvárhírműsorátől átcsábított Gönczi Gábor áprilisban mutatkozik be.

Közbe n a háttérben is folynak a mozgolódások. A Fideszesített TV2 ugyanis a múlt héten parancsra rászállt egy ellenzéki politikusra. Erről mi is beszámoltunk itt, de a dolog folytatódott, sőt már egy TV2-s riporter állásába került, igaz ő önként állt fel.

A hétvégén ugyanis egy Szabó Tibor nevű TV2-s riporter kapta parancsba, hogy áskálódjon az ellenzéki politikus ellen, amit bár ő megtett, majd eléggé visszatáncolt.

Szabó Tibor  a pletykák szerint nem akart Juhász Péter karaktergyilkosságában részt venni, megvan a TV2-nél az a személy (Kunfalvi Nóra), aki ezt az ügyet, és még sok más hasonló, akár kormánymegrendelésnek is tekinthető témát visz, azonban elvállalta, mert féltette az állását.

A Comment blog szerint Szabó akkor kérdőjelezte meg a Tények és az egész tendenciózus “hírszerkesztés” folyamát, amikor az itt látható videó riportszövegét úgy olvastatták fel vele, hogy semmi köze nem volt hozzá – az interjút Kunfalvi Nóra készítette, akinek a nevét viszont nem jelentette meg a TV2 sehol.

Szabó Tibor TV2 Juhász Péter Szabó Tibor TV2 Torsa Mátyás Szabó Tibor TV2 Juhász Péter  Torsa Mátyás

A Tények.hu stábjával együtt ő volt a hetedik, aki Kökény-Szalai Vivien érkezése és a TV2 hírműsorának propagandaműsorrá alakulása óta állt fel.