Nagyon jól néz ki A szolgálólány meséje sorozatváltozata

0 544

A Hulu a 11.22.63-mal iratkozott fel a sorozatfüggők kedvenc csatornái közé (oké, azért a The Path se volt semmi), de nagyon úgy néz ki, hogy a The Handmaid’s Tale is növelni fogja a csatorna nívóját.

handmaids_tale_poster

A Margaret Atwood novelláján alapuló sorozat sajnos csak áprilisban érkezik majd, addig is mutatunk egy elég minőségi előzetest.

Az itthon  A szolgálólány meséje címen ismert történet egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek a petefészke túlélte az atomerőművek által okozott sugárszennyezést. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ… A Booker- és Arthur C. Clarke-díjas kanadai írónő regénye több mint egymillió példányban fogyott el világszerte. A kultuszregényből – a világhírű angol drámaíró, Harold Pinter segítségével szokatlan gondolati mélységeket feltáró film is készült.

A sorozat egyébként fantasztikus szereposztással érkezik, hiszen olyan sztárok szerepelnek benne, mint Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Amanda Brugel, Alexis Bledel és Ann Dowd.