Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Nagyot kaszál a Csuklyások – BlacKkKlansman

A siker okai között nem elegendő azt megemlíteni, hogy a Csuklyások Spike Lee egyik legjobb rendezése, nemcsak okos, de rendkívül szórakoztató is.

0

Egy megtörtént esetet elmesélő filmben egy fekete és egy zsidó nyomozó beépül a Ku Klux Klanba – ez a történet nem úgy hangzik, mint ami a szuperhősös produkciók dübörgésének korában megdobogtatná a közönség szívét.

Pedig Spike Lee Csuklyások – BlacKkKlansman című filmje három hét alatt már 75 millió dolláros összbevételt ért el, ami a témáját és 15 milliós büdzséjét tekintve figyelemreméltó teljesítmény, és ezzel a lendülettel a 100 milliós álomhatárt is túllépheti.

A siker okai között nem elegendő azt megemlíteni, hogy a Csuklyások Spike Lee egyik legjobb rendezése, nemcsak okos, de rendkívül szórakoztató is; érdekessé teszi a téma aktualitása (feléledő rasszizmus), felhívja rá a figyelmet az ügyesen felépített reklámkampány és az, hogy a rendező hónapok óta gyakori szereplő a médiában. Például a film bemutatója előtt egy nappal ő volt a Time magazin címlapsztárja, és a vele készült interjúban alaposan kifejti, miért akarja felébreszteni Amerikát.

A film magyar premierje szeptember 26-án lesz.

Share This