Nekiálltak buzizni a Gotham sorozat 3. évadában

0 955

Bocs a vulgáris címért, de tényleg ez a helyzet. A Gotham sorozat 3. évadának őszi fináléját arra húzták fel, hogy Pingvin, vagyis Oswald Cobblepot szerelmes lesz Rébuszba, vagyis Edward Nygmaba. Nem tudom ez az elem mennyire jöhet be a DC-univerzum rajongóinak, márpedig a nézettséget elnézve, most már csak a fanatikus DC-rajongók vannak a sorozat mellett.

gotham-pingvin-es-enigma

Persze nem ez a “buzizás” a sorozat legfőbb bűne, az igazán nagy problémát továbbra is azt jelenti, hogy ez nem egy elrugaszkodott, vagy kissé átvitt képregényadaptáció, hanem egy párkapcsolati dráma, ami mostanra már annyira repetitív, hogy minden fordulata epizódokkal előre látható.

Pedig egészen rendben lenne, hogy a komplett évadot egy kissé kifordított Alíz csodaországban adaptációra húzzák fel, csak hogy amit egyszer elsütöttek (Alice Tetch vérének a hatása) nem biztos, hogy minden epizódban működik, sőt egyáltalán nem működik.

gotham-season-3-images-morena-baccarin-1

A másik fontos szálon eközben Bruce Wayne most már Gotham alvilágának alvilágával küzd és olyan lehetetlen helyzetekbe írják a karaktert (és az őt mindenben követő Alfredöt és Selinat), hogy annak már bántóan semmi köze nincs ahhoz, hogy a kis Bruce Wayne-ből egyszer majd Batman legyen.

gotham-harvey-es-gordon

Szóval ezt a túl sok szálat egyszerűen nem tudják megfelelően mozgatni, a túl sok karakter szerepeltetésének pedig az az átka, hogy mostanra már egyik karakter sem komolyan vehető vagy érdekes, sőt zömében idegesítő manírjaik vannak.

Egész egyszerűen a Gotham 3. évadában nincs meg a szív, eredettörténethez képest sokkal inkább hasonlít valami nagyon elcseszett paródiára. A 2017-es visszatéréskor majd meglátjuk, hogy sikerül-e kijönnie ebből a sorozatnak, de úgy sejtem, hogy a Teen Choice Awards-jelöléseknél feljebb már nem igazán lehet momentuma a sorozatnak, akkor sem ha Bruno Heller denevérnek öltözve promózza a sorozat a new york-i metróvonalon rohangálva.