Nem áll le a Universal a Rémuniverzum építésével

0 948

Bár az új A MÚMIA kritikai megítélése több mint csalódást okozhat a stúdió számára, az nem áll le és kitartóan építi tovább a tervezett rémuniverzumát.

Éppen elstartolt a Universal stúdió új szörnyfilm-sorozata A múmia című filmmel, és javában toborozzák a sztárokat a többi film számára. A Universal klasszikus korszakának szörnyeit (Frankenstein fia, a fekete lagúna réme, a láthatatlan ember, a farkasember és a többiek) feltámasztó szériát, amely a Dark Universe (Sötét univerzum) címet kapta, szupersztárokkal és nagy költségvetéssel készítik.

A múmia című filmben Tom Cruise a húzónév, a későbbi filmekben pedig Javier Bardem, Angelina Jolie, Johnny Depp és Dwayne Johnson jelentik majd a vonzerőt. Könnyen meglehet, hogy ehhez a nívós társulathoz az Oscar-díjas Jennifer Lawrence, az Oscar-díjas Charlize Theron és a kétszeres Oscar-jelölt Michael Fassbender is csatlakozik, ugyanis már őket is megkörnyékezte a stúdió.

Minderről Alex Kurtzman, A múmia rendezője és az összes leendő Dark Universe-film producere nyilatkozott a Fandomnak: „Sok nagy sztárt szeretnék a filmjeinkben látni, így képbe került Jennifer Lawrence, Charlize Theron és Michael Fassbender is.”

Kurtzman azt nem árulta el, hogy milyen szerepet szán a húzóneveknek, de tekintve, hogy a múmia ezúttal nő (Sofia Boutella), könnyen meglehet, hogy Lawrence vagy Theron játssza majd dr. Frankensteint vagy bármelyik más szörnyfilm-hőst, akit eddig csak férfiként tudtunk elképzelni. Fassbender pedig nyilván nagyszerűen mutatna mint az operaház fantomja vagy a Notre Dame-i toronyőr.