Nem az eszükért szeretjük a The Walking Dead főhőseit

0 414

A tegnap esti The Walking Dead epizód végleg becsukhatja az ajtót saját magára azokkal a sorozatrajongókkal szemben, akik szeretik, ha az emberek logikus döntéseket hoznak bizonyos élethelyzetekben. /A bejegyzés spoilert tartalmaz a The Walking Dead 6. évadának 15. részével kapcsolatban./

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-15-1-51ae

The Walking Dead idei, 6. évada sokak szerint a sorozat legjobb évada az első óta, ugyanis feszes, tempós, izgalmas és fordulatos volt az első epizódtól kezdve. Még most is az persze, de ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a sorozat szereplői – írjuk le – olyan buta döntéseket hoznak, hogy azt nézni is fájdalmas.

Most lehetett eljutni arra a pontra, hogy – amellett persze, hogy izgulunk értük – tulajdonképpen az összes olyan karakter halálért szurkolunk, aki saját ostoba döntése miatt feladta Alexandria, az alexandriai civilek biztonságát. Ennél már csak az a szánalomra méltóbb, hogy a sorozat alkotói ismét eljátsszák azt, amit Glennel is. Akkor a kis pizzafutár menekült meg a halál elől csodálatra méltóan, most Daryl az, akinek vérpetárdája beterítette a kamera lencséjét.

De nem ezért vagyok dühös.

Dühös vagyok Carolra, mert azok után, hogy végre megtalálta a viszonylagos biztonságot, talált egy férfit, aki nem bokszzsáknak használja, fogja magát és elmegy. Mert nem akar többé ölni. És nem az a baj, hogy cserbenhagyta a társait, hanem az, hogy amikor legközelebb látjuk mi csinál? Na mit? Lemészárol egy csapat Megmentőt.

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-15-10-f7a5

De Daryl sem sokkal okosabb. A sebesülése után meglepően gyorsan felgyógyult Dwight keresésére indul lelkiismereti okokból, pedig a jelek alapján már tisztában lehetne vele, hogy a Megmentők nagyon is közel vannak Alexandriához (sőt, pontosan tudják hol van) és teljesen felesleges egyedül megindulni ellenük.

Glenn, Michonne és Tara elindul Daryl után, mert féltik társukat, de egyikük sem gondol arra, hogy így szinte teljesen őrizetlenül marad Alexandria? És amikor megtalálják az íjászt mit csnálnak? Kétperces monológban győzködik, ahelyett hogy mondjuk leütnék és erőszakkal “hazavinnék”.

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-15-37-5596

Rick és Morgan ugyanez, csak ők éppen Carol után indulnak. Így már teljesen védtelen maradt az otthonuk. A The Walking Dead kvázi legnagyobb túlélői, taktikusai harcosai mind hátrahagyják a nőket, gyerekeket, a várandós Maggiet, úgy, hogy most már orvos sincs a “városban”.

Vajon az elmúlt évadok, az apokalipszis óta eltelt nagyjából 3 év alatt egyikük sem szerzett annyi tapasztatlatot, hogy tisztában legyenek vele, hogy ez a legrosszabb döntés, amit csak meghozhattak?

The-Walking-Dead-Season-6-Episode-15-30-79f5

Ebben az évadban csak dicsérni tudtam a sorozatot, mindenkit győzködtem, aki korábban elkaszálta, hogy higgyék el, megéri visszatérni a sorozathoz, mert ez az évad olyan, mint amilyennek a sorozatnak lennie kell.

Ehhez képest most ott tartunk, hogy az írók megint elhagyták a golyóikat és csak azzal képesek feszültséget, fordulatokat generálni, hogy ostobábbnál ostobább döntéseket hoznak a főszereplők.

Ha valaki most azt mondja nekem, hogy elkaszálja a sorozatot, mert az abban szereplők egytől egyik hülyék, megérteném.